Als decoratie van deze panna cotta kun je eventueel een half vanillestokje en een steranijsje gebruiken. Bak ze dan even mee met de kweepeer.
Benodigdheden
Voor de panna cotta
8 g gelatine, in blaadjes
100 ml melk
500 ml room
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
100 ml honing
Voor de gekaramelliseerde kweeperen
8 kwartjes kweepeer, gepocheerd
25 g suiker
25 g boter
Bereiding
Het recept ‘Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer’ is afkomstig van Libelle Lekker.
Klik hier voor het volledige recept.
Panna Cotta
Panna cotta is een overheerlijk Italiaans dessert op basis van room, suiker en een lekker smaakje. Na uitleg over de diverse ingrediënten en het allerbeste basisrecept voor de enige echte panna cotta volgen in dit boek 28 bijzondere recepten voor deze romige pudding met verrassende smaken, zoals panna cotta met amaretti of met witte chocola. Maar er bestaan ook nog hartige versies van dit romige gerecht, die ideaal zijn als voorgerecht, bijvoorbeeld met pesto of avocado!
Wat vind jij van dit recept?