
Benodigdheden
Voor de panna cotta
8 g gelatine, in blaadjes
100 ml melk
500 ml room
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
100 ml honing
Voor de gekaramelliseerde kweeperen
8 kwartjes kweepeer, gepocheerd
25 g suiker
25 g boter
Bereiding
Schraap het vanillemerg uit het vanille-stokje. Meng de melk met de room, de vanillesuiker, het vanillemerg en de honing.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Breng aan de kook. Zet de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Giet het mengsel in glaasjes en laat 2 tot 3 uur opstijven.
Smelt de boter in een pannetje, bak er kort de gepocheerde kweeperen in en strooi er de suiker over. Laat karamelliseren. Serveer de panna cotta met de kwartjes gekaramelliseerde kweepeer.
Tip
Als decoratie van deze panna cotta kun je eventueel een half vanillestokje en een steranijsje gebruiken. Bak ze dan even mee met de kweepeer. Opgelet: de panna cotta moet 3 uur opstijven.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Wat vind jij van dit recept?