• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Nagerechten.be
  • Recepten
  • Bakboeken
    • Top 10 best verkocht
    • Nieuw verschenen
    • Taart & cake
    • Glutenvrij
    • Suikervrij
    • Veganistisch
    • Voor kinderen
  • Kitchen Talk
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest

Bosbessen ricotta parfait

Bosbessen ricotta parfait is een ideaal en makkelijk recept voor als vrienden op bezoek komen.

Recept voor bosbessen ricotta parfait

Benodigdheden

1 grote banaan of ander fruit, in blokjes gesneden
2 tl citroensap
250 g ricotta
3 el bosbessen spread
een doosje verse bosbessen
12 vanille wafeltjes, verkruimeld

Bereiding

Meng de banaan en 1 theelepel citroensap in een middelgrote kom.
Doe de ricotta erbij. Doe de banaan en het overige citroensap in een in een magnetron-safe kommetje en verwarm ongeveer 10 tot 12 seconden op hoog vermogen. Voeg dan de bosbessen toe aan dit fruitmengsel. Goed mengen.

Neem vier dessertschoteltjes of kommetjes en vul steeds met een laag:
1 el wafeltjecrumbs
ricotta mengsel
2 el bosbessen

Herhaal dit en eindig steeds met bosbessen.
Serveer direct of bedek ongeveer een uur met plasticfolie in de koelkast om de kruimels iets te verzachten.

Tip

Kies blauwe bessen die rijp en stevig zijn en uniform van maat. De kleur hoort een indigo blauw te zijn met een zilverachtige waas. Je kunt blauwe bessen het beste direct na aankoop gebruiken. Je kunt ze een dag of vijf in de (niet vochtige) la van je koelkast bewaren.

Wil je blauwe bessen invriezen, leg dan verse blauwe bessen één laag op een vetvrij papier. Laat ze zo bevriezen. Eenmaal bevroren kun je ze in een plastic zak of bak doen. Als je de bevroren bessen wilt gebruiken, neem dan de benodigde hoeveelheid en was die.

Ook lekker

Gepost onder: Bosbes, Fruit, Herfst/Winter, In een glaasje, Kerstmis & Nieuwjaar, Mousse en Parfaits, Snel klaar Tags: bosbessen, fruit, parfait, ricotta

Previous Post: « Broodpudding met rozijnen
Next Post: Knapperige aardbeien en rabarbertaart »

Wat vind jij van dit recept?Reactie annuleren

Primary Sidebar

Best verkocht

Nieuw verschenen

welk dessert wil je maken?

onze favorieten

  • KokosrotsjesKokosrotsjes van Jeroen Meus
  • Broodpudding van Jeroen MeusBroodpudding van Jeroen Meus
  • cupcakeVanille cupcakes basisrecept
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Footer

Ingrediënten

Keukens

Dieet

Feestdagen

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Nagerechten.be