Dit is het perfecte toetje voor Pasen en super makkelijk te maken: tiramisu met advocaat in een glaasje, dat wordt smullen met de paasbrunch! Benodigdheden 250 g mascarpone100 ml advocaat250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker2 kopjes espresso18 lange vingers2 chocolade eitjes Verder nodig 4 glaasjes Bereiding Het recept ‘Paas tiramisu’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
Lente/Zomer
-
Benodigdheden 250 ml room10 g suiker5 g vanillesuiker2 blaadjes gelatine, 3,5 g60 g witte chocolade1 el citroensap2 paaseieren, bruin of zwart1/2 mango1 kl honing Bereiding Het recept ‘Paaseieren met chocolade panna cotta’ is afkomstig van Dishcover.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden korst110 g margarine/boter (koud)snuifje zout90 g poedersuiker50 g amandelmeel1 ei200 g patisseriebloem1 tl zeste van citroen vulling3 blaadjes gelatine100 ml melk100 ml room1 tl honing1 tl vanille essence220 g witte chocolade + extra om af te werken250 g mascarponeextra: blauwe bessen en of bramen Verder nodig taartvorm Bereiding Het recept ‘Witte chocoladetaart’ is afkomstig van Elien’s Cuisine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Pavlova is een zoet op meringue gebaseerd dessert met een knapperige korst en zacht en licht van binnen. Het is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Benodigdheden 6 eiwitten300 g suiker1 el maïzena1 el azijn Bereiding Het recept ‘Paas pavlova’ is afkomstig van Tasty Shot.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden ½ citroen75 g eiwit125 g fijne kristalsuiker8 el advocaathandje ongezouten, geroosterde pistachenoten, grofgehakt Verder nodig mixerspuitzak en -mondje Bereiding Het recept ‘Meringues met advocaat en pistache’ is afkomstig van Francesca van Berk.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden voor de bodem180 g boter150 g witte basterdsuikerhalf ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)snuf zoutrasp van een halve citroen280 g bloem2 tl bakpoeder voor het amandelspijs500 g blanke amandelengeraspte schil van ½ citroen500 g kristalsuiker1 à 2 eieren (losgeklopt) voor het bakkersroom500 g volle melk100 g suiker½ vanillestokje of een snuf vanillepoeder45 g custardpoeder2 eidooiersmespuntje zout voor de topping250 ml slagroomzakje klop-Fixadvocaat100 g pure chocolade Bereiding Het recept ‘Paastaartjes’ is afkomstig van Enjoy! The Good Life.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een echte taart voor met Pasen: een heerlijke plattekaastaart met speculaasbodem en afgewerkt met schattige paaseitjes. Benodigdheden 700 g plattekaas200 g speculaas15 chocolade paaseitjes, verschillende kleuren4 el advocaat175 ml slagroom70 g boter2 zakjes vanillesuiker5 el suiker1 citroen1 limoen2 takjes munt8 g gelatine Bereiding Het recept ‘Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes’ is afkomstig van 15 gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 300 g bokkenpootjes, gewone85 g roomboter250 ml slagroom1 zakje klopfix300 g monchou2 el suiker7 el advocaat160 g paasbokkenpootjes6 blokjes pure chocolade Bereiding Het recept ‘Paastaart met advocaat, chocolade en bokkenpootjes’ is afkomstig van Zoete Zusjes.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g500 ml advocaat250 g kristalsuiker2 eieren, alleen het eiwit Bereiding Het recept ‘Paasgebakjes met advocaat’ is afkomstig van Tante Fanny.Klik hier voor het volledige recept.
-
Heerlijke en makkelijk te maken paastaart met een romige vulling van citroen en advocaat die niet in de oven hoeft en perfect is voor Pasen. Benodigdheden 200 g speculaas100 g boter150 ml advocaat of vanillevla 6 blaadjes gelatine400 g roomkaas125 ml crème fraîche200 ml slagroom100 g suiker3 el citroensap toppingchocolade eitjesschuimpjesextra advocaat Verder nodig Bereiding Het recept ‘Paastaart cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 150 g biscuitjes75 g roomboter500 g magere kwark375 ml slagroom100 g suiker + 2 el12 blaadjes gelatine1 groot blik halve perziken (820 gram)eventueel een snufje kaneeleventueel een paar geschaafde amandelen Bereiding Het recept ‘Kwarktaart met perzik en slagroom’ is afkomstig van De Sandwichformule.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 4 blaadjes gelatine500 ml slagroom60 g suiker2 el oploskoffiepoeder4 el nougatine50 g pure chocolade, in krullen geschaafdevt. 4 el granaatappelpitjes Bereiding Het recept ‘Mokka panna cotta’ is afkomstig van Boodschappen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Panna cotta is een ideaal dessertje voor de zomer. Deze panna cotta wordt afgewerkt met vijgen en honing, maar een andere zomertopper is bijvoorbeeld een panna cotta met abrikozen. Benodigdheden 400 ml room1,5 blaadjes gelatine2 el honing4 vijgen2 kl kandijsuiker Bereiding Het recept ‘Panna cotta van honing met vijgen’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Panna cotta is een ideaal dessertje om te serveren in een glaasje. Deze panna cotta wordt afgewerkt met abrikozen, maar andere zomertoppers zijn bijvoorbeeld een panna cotta met rabarber of een panna cotta met honing en vijgen. Benodigdheden Voor de panna cotta4 blaadjes gelatine van 2,5 g6 dl volle melk6 dl room1 vanillestokje9 el suiker Voor de abrikozen350 g abrikozen100 ml water100 g suiker1 steranijs1 cm gemberoregano Bereiding Het recept ‘Panna cotta met abrikozen’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Het perfecte dessert voor je zondagse brunch. Benodigdheden 120 g kristalsuiker475 g mascarpone225 ml slagroom4 kiwi’s3 el pistachenoten, ongezouten en grofgehakt Verder nodig keukenrobotklopper Bereiding Het recept ‘Mascarponeglaasjes met pistachenoten’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Wees eens lekker creatief en maak panna cotta van pastinaak. Werk af met champignons en Gandaham voor een lekker verrassend nagerecht voor de feestdagen. Benodigdheden 2 pastinaken400 ml room, minstens 30% vetgehalte1 Provençaalse kruidenpeperzoutGandaham8 paddenstoelen2 kl olijfoliepeper en zout Bereiding Het recept ‘Panna cotta van pastinaak’ is afkomstig van Lekker van bij ons.Klik hier voor het volledige recept.
-
Zot van abrikozen? Probeer dan zeker deze zomerse panna cotta met abrikozen eens! Benodigdheden voor het deeg100 g boter70 g fijne suiker1 snuifje zout35 g ei175 g bloem30 amandelmeel voor de vulling2 eieren80 g gesmolten boter60 g suiker80 g amandelmeel20 g pistachepasta12 abrikozen50 g ongezouten pistachenoten11 g vanillesuiker Verder nodig mixer/keukenrobotbakpapiertaartblik, diameter van 28 cm Bereiding Het recept ‘Abrikozentaartjes met pistachecrème’ is afkomstig van Njam.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 250 g boter100 g bloemsuiker400 g Hoogstraten aardbeien300 g petit beurre koekjes250 ml melkenkele blaadjes muntbloemsuiker Verder nodig spuitzakschaal Bereiding Het recept ‘Petit beurre taart met aardbeien’ is afkomstig van Joren Loockx.Klik hier voor het volledige recept.
-
De geur van versgebakken cake. Wie is er niet verliefd op? Benodigdheden 250 g cakemeel250 g ongezouten roomboter250 g fijne kristalsuiker1 mespunt zout5 middelgrote eieren1 vanillestokje Verder nodig Bereiding Het basisrecept ‘Cake’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Pruimentaart met verse pruimen? Geniet er maar van zo lang het nog kan! Benodigdheden 250 g tarwebloem75 g rietsuiker½ tl zout3 middelgrote eieren125 g ongezouten roomboter1 limoen150 g amandelspijs200 g mascarpone500 g verse pruim Verder nodig Bereiding Het recept ‘Makkelijke pruimentaart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Quatre quarts is een eenvoudige maar heerlijke cake op basis van vier gelijke delen. Luchtig, smeuïg en ideaal als basis voor eindeloze variaties.
-
Granaatappelsap is gezond en prachtig van kleur! Je kunt dit in pakken kopen of zelf persen, hoe dan ook is deze granaatappel citrus sorbet een aanrader.
-
Dit super romige bananenijs is net een milkshake, maar dan nóg veel lekkerder! Gebruik goed rijpe bananen, voor het allerlekkerste roomijs.
-
Dit lavendel-honingijs is zacht van smaak door het gebruik van honing i.p.v. suiker. Een heerlijk romig ijs met een vleugje lavendel en optioneel citroen.
-
Zin in een snel en simpel dessert? Deze aardbeien crumble heb je in 10 minuten klaar met maar een paar ingrediënten. Even de oven in en genieten maar!
-
Benodigdheden Deeg300 g bloem125 g witte basterdsuiker1 ei + 1 eigeel175 g koude roomboter1 el water2 el suikersnuf zout Kersencompote600 g diepvries kersenscheutje water2 el suiker2 tl maïzena + 1 el water Verder nodig taartvorm 23 cm Bereiding Het recept ‘Kersentaart voor Valentijn’ is afkomstig van Uit Paulines keuken.Klik hier voor het volledige recept.
-
Met de cranberry’s is dit yoghurtijs een echt kerstdessert! De yoghurtbasis maakt het heerlijk fris ijs en daarbij wordt, de normaliter zure cranberry, een beetje opgeheven door de zoetigheden in het recept (yoghurtbasis + witte chocola). Maar de cranberry tangle blijft. Benodigdheden Voor de yoghurtijsbasis500 ml yoghurt naar keuze115 g suiker, honing of agavesiroopsnufje gemalen zeezout Voor het ijs150 g cranberry’s, vers of uit het vriesvak3½ el kokosbloesemsuiker1 kaneelstokje120 ml water of genoeg tot de berry’s een klein beetje onder water staan80 g witte chocolade Verder nodig mengkomgardesteelpannetjeijsmachine of staafmixerau bain marie panluchtdichte vriezerdoos Bereiding De basis voor yoghurtijsMeng alle…
-
Nog een lekkere marinade voor je aardbeien: meng 2 eetlepels limoensap, 2 koffielepels oranjebloesemwater, 1 koffielepel suiker en 2 eetlepels gesnipperde munt. Schenk over de aardbeien en laat ze marineren terwijl je taart in de oven staat. Benodigdheden 6 vellen filodeeg250 g roomkaas250 g ricotta100 g suiker1 onbehandelde citroen3 eieren1 el maïszetmeel Voor de afwerking500 g aardbeien2 el munt1 citroen1 kl rietsuikerpoedersuiker Bereiding Het recept ‘Aardbeienplaattaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Aardbeien en witte chocolade zijn ook een echte winner. Voeg daarom eens 2 eetlepels witte chocolade toe aan deze mousse. Opgelet: de mousse moet 2 uur afkoelen. Benodigdheden 250 g aardbeien2 g gelatine, in blaadjes2 el citroensap50 g witte minimarshmallows, + extra200 ml room voor de topping200 g rood fruit (bessen, frambozen, bramen)2 el suiker2 kl citroensapmunt, gesnipperd + extra takjes Bereiding Het recept ‘Aardbeienmousse’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden Voor de meringue6 eiwitten6240 g kristalsuiker (+ 1 el extra)2 kl bakpoeder2 kl maïszetmeel2 kl azijn Voor het roomlaagje300 ml slagroom1 vanillestokje1 kl rum (essence)3 el poedersuiker Voor de afwerking300 g kleine aardbeien1 el parelsuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de meringue. Klop het eiwit in een schone vetvrije kom met 1/3 van de suiker op in de keukenmachine tot het begint te glanzen. Voeg nog 1/3 van de suiker toe en klop verder. Voeg de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooi stijf en glanzend is. Meng 1 eetlepel suiker met…