Lente/Zomer

  • Vegan cheesecake

    In deze raw cheesecake zit enorm veel smaak. De bodem van dadels en noten is veel gezonder dan de normale, kruimelige variant. Het duurt wat langer om deze te maken, maar het is echt wel de moeite waard! Benodigdheden Korstontpitte dadelsnoten2 el kokosolie Vullingcashewnotenkokosnootbotergeraspte schil van 2 citroenengeperst sap van een citroenahornsiroopkurkuma Verder nodig Bereiding Week de cashewnoten een nacht in koud water. Of een half uur in kokend water. Laat uitlekken en spoel af voordat je aan de taartvulling begint. Bereid de korst voor op de vulling. Doe de dadels, noten en 2 eetlepels kokosolie in een blender en…

    Lees meer
  • Tiramisu met advocaat en witte chocola

    Deze overheerlijke tiramisu met advocaat is gemaakt zonder rauwe eieren en wordt geserveerd met extra veel witte chocola. Benodigdheden 500 g mascarpone2 dl slagroom16 cantuccini koekjes ongeveer16 bitterkoekjes ongeveer2 dl sterke koffie1 tl vanille extract50 g suiker2 dl advocaat plus extra voor eroverheen50 g witte chocola om te raspen voor serveren Verder nodig 1 schaal van 20 x 25 of serveer in glazen Bereiding Het recept ‘Tiramisu met advocaat en witte chocola’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Mini limoen cheesecake (no bake)

    Deze heerlijke mini limoen cheesecake maak je makkelijk in een speciaal vormpje. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hier een grote cheesecake van te maken. Benodigdheden Bodem150 g bastognekoeken80 g gesmolten boter Vulling400 g roomkaas naturel200 ml slagroom90 g poedersuikerrasp van 1 limoensap van 1 limoen1 tl vanille extract3 blaadjes gelatine Toppingkerstsprinklesrode besjes Ook handig Bereiding Het recept ‘Mini limoen cheesecake’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Dessert met mascarpone en blauwe bessen

    Een eenvoudig maar toch superlekker dessert! Benodigdheden 150 g blauwe bessen2 eierdooiers30 g kokosbloesemsuiker200 g mascarpone Bereiding Het recept ‘Dessert met mascarpone en blauwe bessen’ is afkomstig van uit het boek ‘Nog eenvoudiger’ Pascale Naessens.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Millefeuille met tamarinde, mascarpone en passievrucht

    Deze millefeuille met friszure tamarinde en tropische passievruchten is verrukkelijk en een plaatje voor het oog. Benodigdheden 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid2 el poedersuiker + extra voor de topping250 ml passiefruitsap* of sinaasappel-passiefruitsap250 g mascarpone100 g fijne kristalsuiker2 eidooiers45 g maïzena± 4 el tamarindepasta2 passievruchten100 ml slagroom Bereiding Het recept ‘Millefeuille met tamarinde mascarpone en passievrucht’ is afkomstig van Dosia Brewer.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Abrikozentaart

    Een heerlijke abrikozentaart, extra lekker wanneer de abrikozen vers en in het seizoen zijn. Puur genieten van deze zoete verwennerij! Benodigdheden Voor het deeg200 g bloem2 eieren30 g tagatesse50 g boter Voor de vulling1 blik abrikoos, 800 g1 el bloem120 g amandelpoeder1 el aardappelzetmeel2 eieren50 g tagatesse120 g boter Bereiding Het recept ‘Abrikozentaart’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kriekenvlaai

    Een delicatesse uit Limburg: vlaai! We maken een heerlijke kriekenvlaai op grootmoeders wijze. Krieken kan je altijd in bokaal vinden, dus een heerlijke taart voor elk seizoen. Benodigdheden 1 bokaal krieken, ontpit210 g bloem10 g gist1 ei80 g suiker100 g boter, in blokjes1 snufje zout40 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Kriekenvlaai’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Crêpe Suzette

    Crêpe Suzette, een echte Franse dessertklassieker, zijn dunne flensjes overgoten met een heerlijk appelsien-Grand Marnier sausje. Benodigdheden 2 sinaasappels, geschild en in partjes75 g bloem1 ei150 ml melk2 el Grand Marnier50 g suiker2 klontjes boter Bereiding Het recept ‘Crêpe Suzette’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Parfait van passievruchten

    Een heel eenvoudig en snel maar toch o zo feestelijk dessertje: parfait van passievruchten. Je kan het gemakkelijk op voorhand maken en meteen op tafel toveren. Benodigdheden 6 passievruchten1 brikje lichte room1 zakje vanillesuiker2 meringues Bereiding Het recept ‘Parfait van passievruchten’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kerstpavlova

    Maak eens een kerstkrans met meringue. Superorigineel en je tafelgasten zullen ervan smullen! Benodigdheden 3 eiwitten100 g kristalsuiker75 g poedersuiker, + extra om te bestuiven1 kl citroensap250 ml room2 kl vanillesuiker125 g frambozen125 g blauwe bessen125 g rode bessen4 takjes munt, blaadjes geplukt Bereiding Het recept ‘Kerstpavlova’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Wortelcake met roomkaasfrosting

    Carrot cake, worteltaart of worteltjestaart: hoe je het ook noemt, hij is om je vingers bij af te likken. Je kan dit recept zowel in taartvorm als in cupcakevorm maken. Benodigdheden Voor een grote cake320 g + 2 el zelfrijzende bloem200 g fijne kristalsuiker100 g lichtbruine suiker320 g wortels (ong. 3) geraspt4 eieren320 ml neutrale olie, bvb lijnzaadolie1 el kaneel1 tl nootmuskaat optioneel Voor de topping160 g roomkaas op kamertemperatuur, bvb Philadelphia100 g boter op kamertemperatuur500 g poedersuiker1 tl vanille-extract, optioneel Bereiding Het recept ‘Wortelcake met roomkaasfrosting’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Aardbeien kaastaart

    Aardbeien kaastaart smaakt als zomer in een taart! Benodigdheden Voor de bodem250 g digestives100 g boter Voor de vulling200 g aardbeien + extra ter decoratie100 g kristalsuiker400 g roomkaas150 ml room2 gelatineblaadjes, optioneel Bereiding Het recept ‘Aardbeien kaastaart’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Gemarineerde aardbeien met limoncello, basilicum, mascarpone, koekjes en witte chocolade

    Benodigdheden 250 g aardbeien2 el poedersuiker1 el limoncello½ limoendraai van de peper molen150 ml volle room, slagroom50 g mascarpone100 g koekjes, bvb petit beurre1 reep witte chocoladepaar blaadjes basilicum Bereiding Het recept ‘Gemarineerde aardbeien met limoncello basilicum mascarpone koekjes en witte chocolade’ is afkomstig van Belorta.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pruimencake

    Dit heerlijk zomerse plaatgebak is een makkelijke manier om snel je verse pruimenoogst te verwerken. De pruimencake is superlekker met slagroom of een bolletje ijs. Benodigdheden 100 g zachte boter + wat extra175 g bloem + wat extra voor de bakplaat200 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren250 g ricotta10 g bakpoeder1 stuk citroen, bio500 g pruimen, ontpit en in 6 partjes200 g blauwe bessen5 el kristalsuiker Bereiding Het recept ‘Pruimencake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Aardbeientaart

    Benodigdheden 1 rol bladerdeeg500 g aardbei4 el aalbessengelei Voor de banketbakkersroom500 ml melk6 eidooiers1 zakje vanillesuiker70 g suiker50 g maïszetmeel Verder nodig taartvorm, diameter 28 cmsteelpangardehouten lepel Ook handig Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pruimentaart op grootmoeders wijze

    Benodigdheden 500 g President’ pruimen1 ei250 ml verse room1 rol bladerdeeg2 zakjes vanillesuikerfijne suiker Ook handig Bereiding Het recept ‘Pruimentaart op grootmoeders wijze’ is afkomstig van Match.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kokosrotsjes van Jeroen Meus

    Deze kokosrotsjes van Jeroen Meus zijn een ware traktatie: luchtig van binnen, krokant van buiten en boordevol kokos. Perfect voor bij de koffie of als zoete snack.

    Lees meer
  • Rafaello cakerol

    Een cakerol is perfect om te maken voor een hapjestafel, high tea of gewoon voor jezelf! Je kunt hem namelijk helemaal voorbereiden en in de koelkast leggen om op te stijven. Vlak voor het serveren in plakken snijden, die er prachtig uitzien! Benodigdheden 4 eieren, gescheiden in wit en geelsnufje zout120 g suiker4 el heet water120 g bloem Voor de vulling 250 ml slagroom1 zakje Klopfix3 el poedersuiker125 g mascarpone75 g witte chocoladepasta35 g kokosrasp5 Frou Frou-wafeltjes, in stukjes6 Rafaello’s, in kleine stukjes Voor de garnering 40 g geroosterde kokossnippers8 Rafaello’s Verder nodig bakplaat met bakpapiergardetheedoekstaafmixer Bereiding Het recept ‘Rafaello…

    Lees meer
  • Omgekeerde citroen-ricotta cheesecake

    Dit is de perfecte mix van een Italiaanse cheesecake en een zachte kruimeltaart. Hij bevat bloemige honing en frisse citroen terwijl de polenta en het maanzaad er beet aan geven. Van nature glutenvrij, alleen met honing gezoet en op magische wijze vochtig zonder te zwaar te zijn. Benodigdheden 150 g gezouten roomboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten7 el honing250 g ricottageraspte schil en sap van 1 grote biologische citroen4 biologische eieren (M), gesplitst150 g amandelmeel50 g grove polenta1 el maanzaad1 tl bakpoeder½ tl zeezout Voor de honing-citroensiroop 3 el water4 el honingsap van 1 grote citroen1 kleine…

    Lees meer
  • Klassieke New York cheesecake

    Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken50 g boter of margarine600 g roomkaas, op kamertemperatuur100 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren, op kamertemperatuur200 ml crème fraîche, op kamertemperatuur1 el maïzena Verder nodig Bereiding Het recept ‘Klassieke New York cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Passievrucht cheesecake

    Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken75 g boter250 ml crème fraîche300 g roomkaas125 ml slagroom6 blaadjes gelatine50 ml sinaasappelsap100 g suiker1 zakje vanillesuiker250 g passievruchtenpulp Verder nodig Bereiding Het recept ‘Passievrucht cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Limoncello mousse

    Fris en luchtig toetje van citroenmousse met een vleugje limoncello en bastogne koekjes op de bodem. Benodigdheden 2 eieren1 citroen60 g suiker2 blaadjes gelatine125 ml slagroom60 ml limoncello6 bastogne koekjesgarneren citroenraspmuntframboospistache Bereiding Het recept ‘Limoncello mousse’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Aardbeientaart met citroenmousse

    Dit heerlijke gebak naar een recept van Janneke Philippi móet je gewoon proberen. Als je er tegenop ziet om zelf deeg te bereiden, kan het gerust ook met een rol kant-en-klaar zanddeeg uit de supermarkt. Benodigdheden voor het deeg125 g bloem75 g boter, op kamertemperatuur75 g suiker10 g vanillesuiker2 el melkmespunt zout voor de citroenmousse2 blaadjes gelatine van elk 1,6 g100 g Griekse yoghurt50 g suiker75 ml citroensap, sap van +/- 2 citroenen150 ml slagroom voor de afwerking125 g aardbeien, in plakjes gesneden2 el gepelde, gehakte pistachesbloemsuiker Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart met citroenmousse’ is afkomstig van Janneke Philippi.Klik hier voor het…

    Lees meer
  • Boter & broodpudding met bramen en buttermilk-syrup

    Bread & butterpudding is zo’n typisch Engels gerecht waar iedereen verzot op is. Ideaal wanneer je nog een brood hebt liggen dat niet helemaal vers meer is: hiermee fleur je hem weer helemaal op! Maak af met een bramen en buttermilk-syrup. Probeer ook eens deze broodpudding met rozijnen. Benodigdheden 1 heel boerenbrood met dikke korst100 g boter, gesmolten125 g bramenrasp van 1 biocitroen1 jonagold, bioappel, ongeschild, in dunne partjes voor de custard250 ml volle melk250 ml slagroom3 eieren4 eierdooiers75 g kristalsuiker voor de buttermilk-syrup150 g boter150 g suiker125 ml karnemelk1 vanillestokje1 tl baking soda Verder nodig hoge pan voor buttermilk-syrup…

    Lees meer
  • Apple crumble pancakes

    Nog zo’n klassieker: apple crumble. Je maakt deze pancakes met onder andere fudge, walnoten en natuurlijk appel. Benodigdheden 130 g roomboter1 appel250 g tarwebloem7 el kristalsuiker2 tl bakpoeder1 ei450 ml halfvolle melk1 hand gehakte walnoten100 g fudge Bereiding Het recept ‘Apple crumble pancakes’ is afkomstig van ChicksLoveFood.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Vogelnestkoekjes

    Deze vogelnestkoekjes maak je met kant-en-klare koekjes. Weinig moeite en toch een wauw-effect! Benodigdheden ronde koekjes, bv. mariakoekjesgroene glazuursuikereitjes, verschillende kleuren Bereiding Het recept ‘Vogelnestkoekjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paastaart met botercrème

    Een prachtige afsluiter voor je paasmenu. Benodigdheden voor het beslag125 ml halfvolle melk60 g boter190 g eieren60 g eidooiers4 g zout300 g kristalsuiker200 g bloeml30 g maïszetmee8 g bakpoeder voor de cranberry-granaatappel-confituur100 g suiker2 granaatappelen, pitten ervan175 g cranberry’s½ citroen, sap ervan voor de botercrème140 g eiwitten280 g kristalsuiker280 g boter op kamertemperatuur, in blokjes voor de garneringsuikereitjeseetbare bloemen (enkele takjes bloesem)takje Bereiding Het recept ‘Paastaart met botercrème’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Bananenbrood gezond recept

    Maak zelf een gezond en lekker bananenbrood met dit makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en een snufje kaneel. Benodigdheden 4 rijpe bananen3 eieren160 g speltbloem80 g amandelmeelsnuf kaneel0,5 zakje bakpoeder3 verse dadels Verder nodig keukenmachinecakevorm ca. 25 x 11 cm Bereiding Het recept ‘Bananenbrood gezond recept’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paas cupcakes met chocolade eitjes

    Benodigdheden 100 g zelfrijzend bakmeel100 g suiker100 g boter, op kamertemperatuur2 eieren, op kamertemperatuur2 el melksnuf zout botercrème en toppings150 g boter150 g poedersuiker1 el melk1 el cacao24 kleine paaseitjes, bijvoorbeeld van M&M Verder nodig mixermuffin bakvormmuffin papiertjesspuitzak Bereiding Het recept ‘Paas cupcakes met chocolade eitjes’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paas tompoucen

    Heerlijke gele tompoucen voor Pasen, helemaal zelfgemaakt en met een vulling van room met advocaat. Benodigdheden 8 plakjes bladerdeeg, roomboter125 g poedersuiker1 e advocaatgele kleurstof, optioneelpaaseitjes vulling100 g suiker16 g vanillesuiker4 eidooiers40 g bloem40 g custardpoeder500 ml melk200 ml slagroom1 zakje zakje slagroomversteviger6 el advocaat50 g poedersuiker Verder nodig 2 bakplatenbakpapiermixerspuitzak Bereiding Het recept ‘Paas tompoucen’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
1 2 3 4 5