• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Pinterest

Pompoen-sinaasappelmuffins

Wat is oktober zonder pompoen?

Benodigdheden

1 sinaasappel
300 g pompoen, vruchtvlees
2 el pompoenpitten
1 ei
60 g bruine suiker
140 g maïsbloem
½ zakje bakpoeder
60 g gezouten boter

Verder nodig

citruspers
zeef
muffinblik
papieren cakevormpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in stukjes. Rasp de sinaasappelschil fijn. Pers dan de sinaasappel uit.

Stoom de pompoenstukjes gaar. Pureer en duw door een fijne zeef. Laat afkoelen. Laat de boter smelten en voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

Meng het maïsmeel met het bakpoeder. Klop het ei los met de bruine suiker. Voeg er de sinaasappelboter, het sinaasappelsap, de pompoenpuree en het maïsmeel aan toe. Meng tot een homogeen deeg.

Zet in de 8 holtes van het muffinblik een papieren cakevormpje en verdeel er de pompoenpitten over. Verdeel dan het deeg over de vormpjes.

Bak de muffins 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een houten prikker of ze gaar zijn: als er geen deeg meer aan de prikker plakt, zijn de muffins goed. Serveer ze lauw of koud.

8 personen
Bron: Libelle Lekker

Gepost onder: Fruit, Halloween, Herfst/Winter Tags: Libelle Lekker, muffin, pompoen, sinaasappel

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Kerstbuche met mango en passievrucht
Next Post: Franse chocoladetaart »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Apple crumble pancakes
  • Gezonde brownie pancakes
  • Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango
  • Gezonde appel-kaneelwafels
  • Vogelnestkoekjes

ZOEK RECEPT

GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 · Nagerechten.be