Pure nostalgie!

Benodigdheden
2 pakjes Petit Beurre
2 kopjes sterke koude koffie
2 el cognac, optioneel
afwerking
3 el cacaopoeder of chocoladeschilfers
200 ml slagroom, opgeklopt en gezoet
boterroom
250 g zachte boter
250 g poedersuiker
1 el cacaopoeder
Bereiding
Maak eerst de boterroom: klop de zachte boter met de poedersuiker en het gezeefde cacaopoeder tot een luchtige crème.
Doe de koffie met de cognac (indien gebruikt) in een kommetje. Leg op een rechthoekige serveerschaal 2 rijen van 4 koekjes naast elkaar. Deze onderste laag houden we droog omdat anders de taart te slap wordt. Smeer er een laagje boterroom op.
Dompel nu telkens een koekje eventjes in de koffie en leg zo een tweede laag, smeer er opnieuw boterroom tussen. Werk zo alle koekjes op. Eindig met de boterroom. Werk af met chocoladekorrels en slagroom. Je kunt de taart ook versieren met letterkoekjes, smarties, suikerparels…
8 personen
Bron: libelle-lekker.be