• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Nagerechten.be
  • Recepten
  • Bakboeken
    • Top 10 best verkocht
    • Nieuw verschenen
    • Taart & cake
    • Glutenvrij
    • Suikervrij
    • Veganistisch
    • Voor kinderen
  • Kitchen Talk
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Instagram
    • Pinterest

Ve­gan crè­me brûlée

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

Ve­gan crè­me brûlée
Foto: Anh Hoang Pham

Benodigdheden

400 g silken tofu
300 ml sojamelk
5 el suiker
instant vanillepuddingpoeder
6 tl rietsuiker
fruit naar smaak, optioneel

Verder nodig

6 ovenvaste schaaltjes, Ø 9 cm
crème-brûléebrander

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.

Meng alles zorgvuldig in een blender, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.

Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 25 minuten in de oven op 160°C.

Haal het uit de oven, maar houd de kommetjes gedurende 10 minuten in het warmwaterbad. Laat vervolgens de kommetjes goed afkoelen in de koelkast.

Strooi een fijn laagje suiker over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen.

Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill, helemaal bovenaan in de oven of smelt de suiker met behulp van de gasbrander. De suiker moet smelten en karamelliseren, maar mag niet verbranden! Werk de crèmes één voor één af. Strooi dus telkens de suiker over één schaaltje en karamelliseer de suiker meteen daarna.

Garneer met fruit naar keuze en serveer.

Ook lekker

Gepost onder: Herfst/Winter, Kids, Klassiekers, Lente/Zomer, Vegan Tags: crè­me brûlée, vegan

Previous Post: « Ve­gan ti­ra­mi­su
Next Post: Gevulde appeltjes uit de oven »

Wat vind jij van dit recept?Reactie annuleren

Primary Sidebar

Best verkocht

Nieuw verschenen

welk dessert wil je maken?

onze favorieten

  • KokosrotsjesKokosrotsjes van Jeroen Meus
  • Broodpudding van Jeroen MeusBroodpudding van Jeroen Meus
  • cupcakeVanille cupcakes basisrecept
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Footer

Ingrediënten

Keukens

Dieet

Feestdagen

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Nagerechten.be