• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact

Tiramisu met citroen

Benodigdheden

2 eieren
100 g fijne suiker
2 citroenen
500 g mascarpone
1 pak lange vingers
1 potje lemon curd (citroencrème)

Bereiding

Splits de eieren. Klop de eiwitten tot sneeuw in een kom. Klop de eigelen samen met de suiker en de zeste van de citroenen wit. Klop de mascarpone los en voeg er de opgeklopte eidooiers aan toe. Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten onder het mengsel.

Pers het sap uit de twee citroenen en doe het in een schaaltje. Dompel de lange vingers onder in het sap en schik ze op de bodem van verschillende glaasjes. Lepel er een laagje van de lemon curd en een laagje van de mascarponemousse over. Herhaal nog een keer en eindig met een laagje mascarponemousse. Werk het dessertje af met zeste van citroen en optioneel eetbare bloemetjes. 

4 personen
Bron: Njam – Stephanie Bex

Gepost onder: Fruit, Italiaans, Pasen Tags: citroen, Njam, Stephanie Bex, tiramisu

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Dubbele chocoladekoekjes
Next Post: Petit beurre taart met aardbeien »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Tiramisuglaasjes met limoncellocrème
  • Crème karamel met rozemarijn en zeezout
  • Sinaasappel-speculaassoufflé
  • Tiramisu ijstaartjes
  • Passievruchtenparfait
GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 nagerechten.be