• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact

Pompoen crumble

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters dessert.

Benodigdheden

350 g pompoen
1 appel
0,5 sinaasappel
1 zakje vanillesuiker
1 tl kaneel

Crumble
50 g suiker
50 g havermout
100 g speltmeel
80 g boter
handje hazelnoten

Verder nodig

4 kleine ovenschaaltjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil en snijd de pompoen in stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pompoen 5 minuten. Schil ook de appel en snijd in stukjes. Giet de pompoen af en doe ze samen met de appel in een kom.

Stamp de pompoen en appel grof met een stamper. Voeg de vanillesuiker, sap en rasp van de halve sinaasappel en kaneel toe en meng door elkaar. Doe dit in ovenvaste schaaltjes.

Hak de hazelnoten grof en kneed deze samen met de havermout, meel, boter en suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel dit deeg over de schaaltjes met de pompoen en zet ongeveer 25 minuten in de oven.

Tip

Lekker met een toef slagroom of een schep yoghurt.

4 personen
Bron: Leuke Recepten

Gepost onder: Halloween, Herfst/Winter, Vegetarisch Tags: crumble, pompoen

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Panna cotta van honing met vijgen
Next Post: Marscarpone-pompoenmousse »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Tiramisuglaasjes met limoncellocrème
  • Crème karamel met rozemarijn en zeezout
  • Sinaasappel-speculaassoufflé
  • Tiramisu ijstaartjes
  • Passievruchtenparfait
GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 nagerechten.be