Als dessert of als tussendoortje: een plakje cake smaakt altijd. Omdat het niet altijd een boter-, chocolade- of appelcake hoeft te zijn, bedacht Pascale Naessens een minstens even lekkere en gezondere variant: een yoghurtcake met bosbessen. Benodigdheden 250 g Pur Natur yoghurt natuur250 g bloem250 g Pur Natur karneboter180 g suiker1 zakje vanille suiker4 eieren250 g bosbessen Bereiding Smelt de boter langzaam op een laag vuurtje, zodat deze niet bruin wordt. In de tussentijd klop je de eieren luchtig met de suiker tot een glad mengsel. Wanneer de boter volledig gesmolten is, roer je deze voorzichtig door het eimengsel. Voeg…
Bosbes
-
Bosbessen ricotta parfait is een ideaal en makkelijk recept voor als vrienden op bezoek komen. Benodigdheden 1 grote banaan of ander fruit, in blokjes gesneden2 tl citroensap250 g ricotta3 el bosbessen spreadeen doosje verse bosbessen12 vanille wafeltjes, verkruimeld Bereiding Meng de banaan en 1 theelepel citroensap in een middelgrote kom.Doe de ricotta erbij. Doe de banaan en het overige citroensap in een in een magnetron-safe kommetje en verwarm ongeveer 10 tot 12 seconden op hoog vermogen. Voeg dan de bosbessen toe aan dit fruitmengsel. Goed mengen. Neem vier dessertschoteltjes of kommetjes en vul steeds met een laag:1 el wafeltjecrumbsricotta mengsel2…