• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Suikertaart

Suikertaart

Benodigdheden

Voor het zanddeeg
180 g tarwebloem
40 g amandelpoeder
120 g boter
30 g kristalsuiker
1 ei

Voor de vulling
120 g gesmolten boter
180 g donkerbruine suiker
1 ei
20 g maizena
1 snuf zout

Bereiding

Voor het zanddeeg

Doe de tarwebloem, het amandelpoeder, de kristalsuiker en de koude boter in een foodprocessor en blitz tot broodkruim. Voeg vervolgens het ei toe en blitz nog een aantal keer tot een mooi samenhangend deeg.

Wikkel je zanddeeg in vershoudfolie en plaats minstens 30 minuten in de koelkast.

Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol je zanddeeg uit tot 4 mm dikte.

Rol het deeg opnieuw over je deegrol en leg het voorzichtig in een ronde bakvorm (met losse bodem – diameter 20 cm). 

Duw de randjes zachtjes aan en rol het overtollige deeg eraf met je deegrol of een scherp aardappelmesje. 

Plaats in de koelkast tot je vulling klaar is.

Voor de vulling

Meng de gesmolten boter samen met de donkerbruine suiker, het ei, het zout en de maizena tot een gladde, lichtbruine massa. 

Neem je bakvorm met zanddeeg uit de koelkast en giet de vulling er in een keer in. 

Bak de suikertaart 30-35 min in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht).

1 taart
Bron: Njam – Julie Van den Driesschen

Ook lekker

  • Aardbeientaart met vanillepudding
    Aardbeientaart met vanillepudding
  • Kruimelvlaai
    Kruimelvlaai
  • Kersentaart voor Valentijn
    Kersentaart voor Valentijn

Gepost onder: Taart, Vlaams Tags: Julie Van den Driesschen, Njam, suiker

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Gebakken cheesecake met citroen
Next Post: Dubbele chocoladekoekjes »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Chocolade ganache taart
  • Macarons
  • Madeleines
  • Vegan cake

Copyright © 2022 nagerechten.be