Red Velvet Macarons

Feestelijk, zacht en onweerstaanbaar: deze Red Velvet Macarons combineren de luxe van de klassieke red velvet smaak met de delicate textuur van Franse macarons. Perfect voor speciale gelegenheden of om jezelf te verwennen!
Benodigdheden
Voor de macaronschelpen
110 g amandelmeel
200 g poedersuiker
3 eiwitten, kamertemperatuur
50 g kristalsuiker
1 el cacaopoeder
rode voedingskleurstof, optioneel
Voor de vulling
100 g roomkaas, kamertemperatuur
50 g ongezouten boter, kamertemperatuur
100 g poedersuiker
1 tl vanille-extract
Bereiding
Zeef het amandelmeel, poedersuiker en cacaopoeder samen zodat er geen klontjes meer zijn.
Klop de eiwitten in een schone kom tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot stijve, glanzende pieken ontstaan. Voeg de rode voedingskleurstof toe tot de gewenste kleur.
Spatel het droge mengsel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Meng tot een glad beslag, niet te vloeibaar.
Spuit kleine rondjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Tik de plaat om luchtbellen te verwijderen.
Laat de macarons rusten tot ze een matte, droge bovenkant hebben (ongeveer 30-60 minuten).
Bak ze 15-18 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C. Laat volledig afkoelen.
Maak de roomkaasvulling: klop boter en roomkaas romig. Voeg poedersuiker en vanille-extract toe en meng tot een gladde crème.
Vul de macaronschelpen met een toefje roomkaascrème en druk voorzichtig een tweede schelp erop.
Bewaar de macarons gekoeld en laat de smaken minstens 24 uur intrekken voor het beste resultaat.
Wijntip
Geniet van deze zoete macarons met een glas lichte, fruitige rosé of een zachte mousserende wijn zoals een brut rosé Champagne. Deze wijnen complementeren perfect de rijke roomkaassmaak.
Het recept ‘Red Velvet Macarons‘ is afkomstig van Ahead Of Thyme.
Wat vind jij van dit recept?