Als je van tiramisu houdt, moet je ook deze frisse variant proberen. Benodigdheden 2 citroenen1 vanillestokje250 g mascarpone50 g witte basterdsuiker250 ml verse slagroom150 ml limoncellow175 g lange vingers280 g verse frambozen2 el gevriesdroogde fruit mix30 g witte chocolade Bereiding Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg samen met het citroenrasp, de mascarpone en suiker in een ruime kom en klop los. Klop de slagroom in een andere kom met een mixer bijna stijf. Spatel de slagroom…
Puddingen
-
Benodigdheden 250 g mascarpone100 g gecondenseerde melk in blik250 ml verse slagroom200 g café noir1 el cacaopoeder Bereiding Meng met een garde de mascarpone goed door de gecondenseerde melk tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de mascarpone in delen door de slagroom. Verdeel de helft van de café noir koekjes met de koffiekant naar beneden over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi door de theezeef de helft van de cacao. Herhaal dit proces en laat minimaal 5 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Tip Je…
-
Eerlijk delen hoeft niet, iedereen krijgt zijn eigen glaasje! Benodigdheden 4 el amandelschaafsel250 ml verse slagroom100 g kristalsuiker250 g mascarpone175 g lange vingers100 ml espressokoffie½ el cacaopoeder100 g diepvries cranberry’s Bereiding Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de slagroom stijf met ¾ van de suiker. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de slagroom. Breek de helft van de lange vingers in grove stukken en doop in de koude espressokoffie. Verdeel de helft van de gedoopte stukken lange vinger gelijkmatig over de bodem van…
-
Benodigdheden Biscuit150 g kokosbloesemsuiker250 ml amandelmelk (op kamertemperatuur)60 ml gesmolten kokosolie2 kl ciderazijn250 g tarwebloem50 g amandelpoeder2 kl bakpoeder (afgestreken)snuifje zout300 ml straffe koffieeen scheut Amaretto voor de liefhebbers (ikke ikke ☺)1 pakje ongezoet cacaopoeder Vegan crème300 g cashewnoten (1 nacht geweekt en gespoeld)250 ml water (niet te koud)2 el agave200 ml sojaroom1 vanillestokje100 ml gesmolten kokosolie1 kl zout1 kl ciderazijn Bereiding BiscuitVerwarm de oven voor op 175°. Klop de melk, de suiker, de olie, de ciderazijn en het snuifje zout los. Meng de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder onder elkaar en voeg bij het melkmengsel. Klop 2 min.…
-
Benodigdheden Voor de chocolade-spongecake150 gr bloem150 gr kokosbloesemsuiker1 tl baking soda (bicarbonaat)1 tl bakpoeder1 el cacaopoeder1 snuifje zout150 ml amandelmelk75 ml zonnebloemolie Voor de vegan mascarpone225 g cashewnoten6 el kokosroom4 el kokosolie4 el ahornsiroop1 tl vanille-extract Extra100 ml sterke koude koffie2 el cacaopoeder Bereiding Het recept ‘Vegan tiramisu’ is afkomstig van Stephanie Bex.Klik hier voor het volledige recept.
-
Als decoratie van deze panna cotta kun je eventueel een half vanillestokje en een steranijsje gebruiken. Bak ze dan even mee met de kweepeer. Benodigdheden Voor de panna cotta8 g gelatine, in blaadjes100 ml melk500 ml room2 zakjes vanillesuiker1 vanillestokje100 ml honing Voor de gekaramelliseerde kweeperen8 kwartjes kweepeer, gepocheerd25 g suiker25 g boter Bereiding Het recept ‘Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Geef dit klassieke dessert een heerlijke twist, met hazelnoten. Hazelnootpasta wordt mee verwerkt in de mascarponeroom, er gaat wat hazelnootlikeur bij en tenslotte wordt het dessert afgewerkt met crunchy stukjes hazelnoot. Een zaligheid voor tijdens de feesten!
-
Kruidnoten zijn ondertussen ook onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Zit je met een restje? Verwerk ze in een heerlijke originele tiramisu. Benodigdheden 100 g kruidnoten250 g mascarpone2 eieren, gesplitst50 ml koffie25 ml koffielikeur100 g suikersnufje zout Garnering8 kruidnoten50 g fondantchocoladecacaopoeder Bereiding Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Doe er de mascarpone en de koffielikeur bij. Klop tot een gladde crème. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel ze voorzichtig door de mascarponecrème. Doop de helft van de kruidnoten in de koffie en verdeel ze over vier glaasjes. Schep hierop een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere…
-
Eet jij het liefst 100% veganistisch? Dan passen wij ons recept daar toch gewoon op aan. Benodigdheden 350 g biologische kikkererwten70 g kokosbloesemsuiker300 g creamy kokos naturel300 g volkoren digestive biscuits100 ml espresso, afgekoeld3 el amaretto20 g cacaonibs½ el cacaopoeder Verder nodig keukenmachine of handmixer6 whiskyglazentheezeefje Bereiding Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkerwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in een keukenmachine of met de handmixer zo stijf mogelijk. Dit duurt een paar minuten. Voeg als het stijf is geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 minuut.…
-
Deze tiramisu is in no time klaar en smaakt verrukkelijk! Benodigdheden 125 ml verse slagroom2 el poedersuiker250 g mascarpone3 el hazelnootpasta2 Velours Noir capsules N° 950 ml Baileys Chocolate orange flavour12 lange vingers, gehalveerd25 g melkchocolade met hazelnoten, fijngehakt Verder nodig keukenmachineNespresso machine Bereiding Het recept ‘Hazelnoottiramisu’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 500 g mascarpone 5 eieren 5 el kristalsuiker 40 lange vingers 2 kopjes koffie 2 el Marsala bittere cacao Bereiding Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim. Meng de mascarpone er goed door. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel. Meng vervolgens de koude koffie en de marsala in een diep bord. Doop de koekjes hier snel in onder. Leg de helft van de koekjes op de bodem van een ovenschaal, bedek met de helft van het mengsel, leg er vervolgens de rest van de koekjes…
-
Benodigdheden 2 bananen2 el amandel of andere notenboter1 tl vanille-extract2 el agave of naar smaak35 g rozijnen, zonder toegevoegde suiker3 el chiazadenkaneel, naar smaak (ongeveer 1 tl)cacao, naar smaak (ongeveer 20 g) Bereiding Chiazaden nemen tot 9x hun gewicht in vocht op. Doe daarom de chiazaden in een kom en voeg water toe tot de zaadjes ondergedompeld zijn. Hierdoor vormen ze een soort gel. Wanneer de chiazaden na een paar minuten begint te geleren, voeg je de andere ingrediënten toe. Meng tot een gladde massa. Serveer in kommetjes en garneer met kokosvlokken en goji bessen of ander fruit. Het recept…
-
Dit vanillerijke dessert is heerlijk decadent. Heb je geen mini-brander, dan kan je ze karameliseren onder de grill. Benodigdheden Voor de crème25 cl room25 cl melk2 vanillestokjes12 eieren100 g kristalsuiker Voor het suikerlaagje2 el bruine suiker2 el kristalsuiker Bereiding CrèmeGiet de room en de melk in een kookpot. Snij de vanillestokken overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel, want ze geven extra smaak. Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de vanille smaak kan afgeven. Roer regelmatig…