• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Pinterest

Plaattaart met mascarpone en frambozen

Plaattaart met mascarpone en frambozen

Benodigdheden

1 rol vers bladerdeeg 270 g
500 g mascarpone
200 g slagroom
½ vanillestokje, merg eruit geschraapt
375 g frambozen
2 el kristalsuiker
2 el poedersuiker voor decoratie, gezeefd

Bereiding

Oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.

Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 – 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.

De slagroom opkloppen met het vanillemerg en de kristalsuiker en vermengen met de mascarpone. De crème tot aan aan de rand gelijkmatig over de bodem verdelen en met de frambozen beleggen.

Net voor het serveren, met poedersuiker bestuiven.

Tip

Vervang de frambozen door een willekeurig seizoensfruit of beleg de taart met gegrilde nectarines.

Bron: tantefanny.nl

Gepost onder: Fruit, Taart Tags: frambozen, mascarpone, plaattaart

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Zelfgemaakte Oreo Koekjes
Next Post: Pavlova met rood fruit »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Apple crumble pancakes
  • Gezonde brownie pancakes
  • Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango
  • Gezonde appel-kaneelwafels
  • Vogelnestkoekjes

ZOEK RECEPT

GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 · Nagerechten.be