• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Panna cotta

Panna cotta

Ook kinderen smullen van dit romige feestdessert!

Benodigdheden

500 ml slagroom
2 vanillestokjes
50 g suiker
4 blaadjes witte gelatine

Bereiding

Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Zo kookt deze niet in.
Snijd de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room. Daardoor krijgt de room een maximale vanillesmaak. Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur. Houd 15 min. tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit, zodat de vanillesmaak optimaal kan intrekken.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Neem ze uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta’s op de borden. Serveer ze zo of met fruit van het seizoen.

tip

Doe behalve het merg ook de vanillestokjes in de room voor een extra intense smaak.

4 personen

Ook lekker

  • Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer
    Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer
  • Biscuit met frambozen en witte paaseitjes
    Biscuit met frambozen en witte paaseitjes
  • Eclair
    Eclair

Gepost onder: Feest, Italiaans, Kerstmis & Nieuwjaar, Klassiekers Tags: Italiaans, Kerstmis, panna cotta, roomdessert

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Brownies met kersen van Jamie Oliver
Next Post: Cho­co­la­de­ca­ke »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Klassieke Driekoningentaart
  • Krokante chocoladenestjes
  • Chocolade ganache taart
  • Madeleines

Copyright © 2022 nagerechten.be