• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Paastaart

Toegegeven: er kruipt misschien wat werk in, maar een zelfgemaakte paastaart smaakt dubbel zo goed.

Paastaart

Benodigdheden

5 eieren
140 g bloem
1 kl bakpoeder
3 el cacaopoeder
60 g suiker
75 g honing
4 el sterke koffie
20 ml koffielikeur (Baileys, Tia Maria … )
250 g mascarpone
100 g poedersuiker
200 ml slagroom (35% V.G.)
paaseitjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de springvorm en bestuif deze met bloem.

Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot het eiwit mooi glanst.

Klop de eidooiers samen met de honing, de helft van de koffie en de likeur tot een dikke, witte massa.

Zeef de bloem met het bakpoeder, het cacaopoeder en een snufje zout. Schep ze door de eiermassa. Spatel er door slot ook het stijfgeklopte eiwit door.

Schep het beslag in de vorm en zet 35 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de taart binnenin droog is. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ontvorm.

Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone los met de rest van de koffie en de suiker. Meng met de slagroom.

Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de koffiecrème. Zet er de bovenste helft weer op. Bestuif net voor het serveren met poedersuiker. Werk af met eitjes en een lint.

12 stuks
Bron: Libelle Lekker

Ook lekker

  • Biscuit met frambozen en witte paaseitjes
    Biscuit met frambozen en witte paaseitjes
  • Chocolade-hazelnootcake
    Chocolade-hazelnootcake
  • Tiramisu met cantuccini en karamelsaus
    Tiramisu met cantuccini en karamelsaus

Gepost onder: Feest, Pasen, Taart Tags: Pasen, taart

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Appelbollen
Next Post: Biscuit met frambozen en witte paaseitjes »

Primary Sidebar

Populair

  • Plaattaart met mascarpone en frambozen
  • Chocolade ganache taart
  • Macarons
  • Madeleines
  • Vegan cake

Copyright © 2022 nagerechten.be