Geef dit klassieke dessert een heerlijke twist, met hazelnoten. Hazelnootpasta wordt mee verwerkt in de mascarponeroom, er gaat wat hazelnootlikeur bij en tenslotte wordt het dessert afgewerkt met crunchy stukjes hazelnoot. Een zaligheid voor tijdens de feesten!
Noten
-
Deze tiramisu is in no time klaar en smaakt verrukkelijk! Benodigdheden 125 ml verse slagroom2 el poedersuiker250 g mascarpone3 el hazelnootpasta2 Velours Noir capsules N° 950 ml Baileys Chocolate orange flavour12 lange vingers, gehalveerd25 g melkchocolade met hazelnoten, fijngehakt Verder nodig keukenmachineNespresso machine Bereiding Het recept ‘Hazelnoottiramisu’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Worteltaart deluxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting. Benodigdheden 200 g ongezouten roomboter4 middelgrote eieren150 g fijne kristalsuiker100 g kokosbloesemsuiker2 tl vanillearoma175 g patenttarwebloem16 g bakpoeder1 tl gemalen kaneel250 g winterpenen150 g ongezouten walnoten150 g fruitspread abrikoos100 g zuivelspread naturel50 g poedersuiker Verder nodig bakvorm (30x30cm)bakpapiersateprikker Bereiding Het recept ‘Walnotenworteltaart’ is afkomstig van Albert Heijn.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 4 eieren1 tl vanillesuiker125 g suiker125 g bloem250 g mascarpone50 g poedersuiker + 1 el extra250 g frambozen50 g ongezouten pistachenoten Bereiding Splits de eieren en klop de eidooiers met de fijne suiker stevig op tot het mengsel bleek en schuimig wordt. Zeef de bloem boven het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogeen deeg verkrijgt. Leg een vel bakpapier in een bakblik en verdeel er het deeg over. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C, of tot…