Zin in een decadent dessertje? Wat denk je van gouden popcorn?
Mousse en Parfaits
-
Ben je op zoek naar een zoet herfstdessert dat smaakt als een pumpkin spice latte, maar dan zonder koffie? Dan is dit recept perfect voor jou! Gemaakt met pompoenpuree, slagroom, kaneel en heerlijke pumpkin spice kruiden, is het een echte herfsttraktatie. Benodigdheden 375 g pompoenpuree uit een blikje500 ml verse slagroom150 g bruine basterdsuiker0,5 tl kaneel2 tl pumpkin spice kruiden1,5 tl vanille-extractevt. extra slagroom en chocolaatjes voor garnering Bereiding Het recept ‘Pompoenmousse met pumpkin spice kruiden‘ is afkomstig van So Celebrate.
-
Deze mangomousse is onweerstaanbaar! Luchtig, romig en fris van smaak, perfect als zomers dessert of als zoete afsluiter van elke maaltijd. Benodigdheden 225 g suiker55 g water100 g eiwitmespuntje zout250 g mango½ limoen1 blaadje gelatine175 g slagroom Bereiding Het recept ‘Mangomousse’ is afkomstig van Gezellige Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze luchtige mousse van pompoen en marshmallows doet het fantastisch als dessert op feestjes. Benodigdheden 1 el boter24 stuks marshmallows75 ml melk120 g pompoen1 tl vanille-extract1 tl pompoenkruiden80 g bloemsuiker125 g slagroom Bereiding Het recept ‘Zoete pompoenmousse met marshmallows’ is afkomstig van Culinaire Ambiance.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een heerlijk luchtige chocolademousse met bessen. Met dit receptje maak je niet alleen de lekkerste chocolademousse, hij is ook nog eens gezonder als de klassieke variant! Benodigdheden 75 g pure chocolade4 el magere yoghurt2 eiwitten2 tl basterdsuiker350 g assortiment bessen Bereiding Het recept ‘Chocolademousse met bessen’ is afkomstig van Culinaire Ambiance.Klik hier voor het volledige recept.
-
Pistacheliefhebbers, dit dessert is voor jullie! Een luchtige, romige mousse boordevol smaak, met maar 3 ingrediënten en in no-time op tafel. Simpel, snel, en onweerstaanbaar! Benodigdheden 250 ml slagroom100 g witte chocolade125 g pistache pasta Bereiding Het recept ‘Pistache mousse’ is afkomstig van Annabella’s Foodblog.Klik hier voor het volledige recept.
-
Zin in een fris zomertoetje dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet? Deze citroenmousse is precies wat je zoekt! Het is een luchtig en romig dessert met een heerlijke citroensmaak, perfect voor warme dagen. Benodigdheden 3 citroenen, eventueel 1 extra om te garneren300 + 250 ml slagroom250 g mascarpone200 g witte chocolade80 + 1 el gr suiker2 gelatineblaadjes2 el hazelnoten2 el amandelen Ook handig Bereiding Het recept “Citroenmousse” is afkomstig van Uit Paulines Keuken.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze citroenmousse wordt gemaakt van een mascarpone-citroenmengsel dat je opklopt tot een lichte en luchtige mousse. Met een subtiel laagje citroencurd en een bodempje van verkruimelde speculooskoekjes, zullen citroenliefhebbers er zeker van genieten! Benodigdheden Voor de citroencurd3 onbehandelde citroenen6 eierdooiers, bewaar de eiwitten150 g boter150 g poedersuiker3 el maïzena Voor de mascarponemousse met citroen120 g citroencurd, koud120 g mascarpone150 g volle room, goed gekoeld2 eiwitteneen tiental verkruimelde speculooskoekjes Bereiding De citroencurd Bereid de citroencurd bij voorkeur één tot twee dagen van tevoren. De mascarponemousse De afwerking Tip Heb je citroencurd over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen…
-
Benodigdheden 400 g zijden tofu150 g veganistische pure chocolade1 pakje vanille suiker1 el bruine suikerveganistische chocoladevlokken om te versierenmuntblaadjes om te versieren Bereiding Laat de zijden tofu ongeveer 2 uur goed uitlekken in een zeef. Hak de chocolade fijn en smelt deze au bain-marie. Roer vanille suiker en suiker door de gesmolten chocolade. Pureer de zijden tofu fijn met een staafmixer. Giet de chocolade erbij en pureer tot alles goed gemengd is. Vul dessertglazen met de chocolademousse en zet ze ongeveer 3 uur in de koelkast. Versier de mousse met chocoladevlokken en muntblaadjes. Het recept ‘Vegan chocolademousse’ is afkomstig van…
-
Fris en luchtig toetje van citroenmousse met een vleugje limoncello en bastogne koekjes op de bodem. Benodigdheden 2 eieren1 citroen60 g suiker2 blaadjes gelatine125 ml slagroom60 ml limoncello6 bastogne koekjesgarneren citroenraspmuntframboospistache Bereiding Het recept ‘Limoncello mousse’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Trio van chocomousse
-
Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect dessert voor Halloween. Benodigdheden 125 g pure chocolade125 g melk chocolade3 eiwitten75 g suiker250 g Topping50 g pure chocolade, geraspt4 creme double koekjes (of andere)chocolade decoratiestiften (Dr. Oetker)verse muntoptioneel: Halloween decoratie Bereiding Smelt de pure-en melkchocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom. Als deze is…
-
Dit heerlijke dessert is perfect voor de feestdagen. Benodigdheden Pompoenpuree 400 g butternut pompoenolijfoliesnufje zout Spicy kruidenmix 8 tl kaneelpoeder4 tl gemberpoeder2 tl gemalen kruidnagel2 tl gemalen piment2 tl gemalen kardemon1 tl gemalen nootmuskaat Mousse 2 el biologische suiker250 g mascarpone op kamertemperatuur3 verse eieren1 zakje vanillesuiker4 el pompoenpuree1 tl spicy pompoenkruidenmixamaretti-koekjeskaneelpoeder Bereiding Het recept is afkomstig van Oogst uit eigen tuin.Klik hier voor het volledige recept.
-
Avocado smaakt ook geweldig met zoet als chocolade; proef het in zo’n royaal dessertje met karamelsaus. Bijvoorbeeld met deze avocado-chocolademousse met karamelsaus! Benodigdheden saus100 g suiker50 g boter, in blokjes6 el slagroom2 el citroensap½ vanillestokje mousse½ vanillestokje275 g pure chocolade (72%)3 rijpe avocado’s100 g suiker60 g gezouten geroosterde pinda’s,grof gehakt120 ml slagroom Bereiding Zet alle ingrediënten voor de karamelsaus klaar. Verhit een wijde koekenpan op halfhoog vuur. Strooi de helft van de suiker gelijkmatig uit over de bodem. Laat de suiker smelten en karamelliseren, voeg de rest van de suiker toe en laat die ook karamelliseren. Niet roeren ondertussen, dan krijg…
-
Aardbeien en witte chocolade zijn ook een echte winner. Voeg daarom eens 2 eetlepels witte chocolade toe aan deze mousse. Opgelet: de mousse moet 2 uur afkoelen. Benodigdheden 250 g aardbeien2 g gelatine, in blaadjes2 el citroensap50 g witte minimarshmallows, + extra200 ml room voor de topping200 g rood fruit (bessen, frambozen, bramen)2 el suiker2 kl citroensapmunt, gesnipperd + extra takjes Bereiding Het recept ‘Aardbeienmousse’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Etentje? Dit dessert staat superfeestelijk op tafel. En is in 5 minuten klaar! Benodigdheden 500 ml geklopte slagroom125 ml vanillevla1 stick espresso-oploskoffie1 tl cacaopoeder Bereiding Het recept ‘Cappuccinomousse’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze mousse van mascarpone en advocaat is een heerlijk romig dessert dat snel te maken is. Met een vleugje witte chocolade en een frisse toets van advocaat, is dit een perfecte afsluiter van je maaltijd.
-
Bosbessen ricotta parfait is een ideaal en makkelijk recept voor als vrienden op bezoek komen. Benodigdheden 1 grote banaan of ander fruit, in blokjes gesneden2 tl citroensap250 g ricotta3 el bosbessen spreadeen doosje verse bosbessen12 vanille wafeltjes, verkruimeld Bereiding Meng de banaan en 1 theelepel citroensap in een middelgrote kom.Doe de ricotta erbij. Doe de banaan en het overige citroensap in een in een magnetron-safe kommetje en verwarm ongeveer 10 tot 12 seconden op hoog vermogen. Voeg dan de bosbessen toe aan dit fruitmengsel. Goed mengen. Neem vier dessertschoteltjes of kommetjes en vul steeds met een laag:1 el wafeltjecrumbsricotta mengsel2…