Matcha Macarons

Emilie
Matcha Macarons

Deze verfijnde Matcha Macarons combineren de subtiele, aardse smaak van Japanse groene thee met de delicate crunch van klassieke Franse macarons. Perfect als elegant dessert of bij een kopje thee!

Benodigdheden

Voor de macaronschelpen

110 g amandelmeel, fijn gemalen amandelen
200 g poedersuiker
3 eiwitten, kamertemperatuur
50 g kristalsuiker
1 el matcha poeder

Voor de vulling

100 g witte chocolade
50 ml slagroom
1 tl matcha poeder

Bereiding

Zeef het amandelmeel, poedersuiker en matcha poeder samen in een kom zodat er geen klontjes in zitten.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe terwijl je blijft kloppen, totdat je stijve, glanzende pieken krijgt.

Spatel voorzichtig het amandel-suikermengsel door het opgeklopte eiwit. Doe dit in delen en meng met een spatel tot het mengsel egaal en glanzend is, maar niet te vloeibaar (het moet langzaam van de spatel vallen).

Vul een spuitzak met het beslag en spuit kleine rondjes (ongeveer 3 cm diameter) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Tik de bakplaat een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.

Laat de macarons ongeveer 30-60 minuten rusten op kamertemperatuur totdat er een dunne huid ontstaat en ze niet meer plakken als je ze voorzichtig aanraakt.

Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de macarons 15-18 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.

Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt. Giet deze over de witte chocolade en laat 2 minuten staan. Roer tot een gladde ganache. Voeg het matcha poeder toe en meng goed.

Schep de ganache in een spuitzak en spuit een kleine hoeveelheid op de platte kant van een macaron. Druk voorzichtig een andere macaron erop om een sandwich te maken.

Laat de macarons minstens 24 uur in de koelkast staan voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Tips

Zorg dat alle ingrediënten kamertemperatuur hebben.

Wees geduldig bij het rusten van de macarons voor een mooie gladde bovenkant.

Bewaar de macarons in een afgesloten doos in de koelkast.

Wijntip

Serveer bij deze subtiele macarons een lichte, fruitige mousserende wijn zoals een brut rosé Champagne of een prosecco. De frisse bubbels complementeren perfect de delicate smaak van matcha.

Het recept ‘Matcha Macarons‘ is afkomstig van takes two eggs.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post