Voor dit makkelijke dulce de leche ijs heb je geen ijsmachine nodig. Door de ingrediënten en de verhoudingen daarvan verandert het ijsmengsel tijdens het invriezen in een perfect schepbaar karamelijs. Supermakkelijk! Dit ijs heeft een fijne karamelsmaak en is lekker romig. Om het nog lekkerder te maken kan je de pecannoten glaceren met honing. Dat maakt dit makkelijke karamelijs helemaal af!

Benodigdheden
Voor het ijs
1 blikje dulce de leche
450 ml slagroom
1 tl vanille-extract
snuf zout
Voor de geglaceerde pecannoten
75 g pecannoten
3 el honing
Bereiding
Doe de dulce de leche, slagroom, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een lobbig mengsel. Hoe steviger de dulce de leche is, des te minder makkelijk het zich op laat lossen in de room. Het is niet erg als er nog wat kleine stukjes dulce de leche in het mengsel zitten, dat is juist erg lekker. Het is wel belangrijk dat het mengsel goed luchtig is. Doe het in een diepvriesdoos en zet het ijs minimaal 1 nacht in de vriezer.
Door voor de geglaceerde pecannoten de noten in een droge koekenpan en rooster deze zo’n 3-5 minuten. Voeg de honing toe en roer dit door de noten. Blijf roeren tot de honing als een glazuurlaagje om de pecannoten zit. Schep de noten op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen.
Serveer het dulce de leche ijs met de geglaceerde pecannoten.
Bron: Rutger Bakt
Foto: Erik Spronk