Lente/Zomer

  • Sch­war­zwal­der ker­sen­taart

    Voor dit zoete geluk ga je graag even goed zitten. Om er intens van te genieten. Chocolade maakt je blij! Benodigdheden 55 g amandelschaafsel230 g chocolade extra puur 72%115 g boter3 eieren115 g donkerbruine basterdsuiker6 el kirsch75 g zelfrijzend bakmeel700 g kersen zonder pit op siroop500 ml slagroom16 g vanillesuiker2 el suiker100 g chocoladeglazuur Bereiding Het recept ‘Sch­war­zwal­der ker­sen­taart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Mokkaijs

    Romig zelfgemaakt koffie-ijs met versgemalen bonen en een zachte custardbasis. Perfect zomertoetje voor koffieliefhebbers!

    Lees meer
  • Aardbeienroomijs

    Dit verrukkelijke ijs haalt het lekkerste in verse aardbeien naar boven.

    Lees meer
  • Romig vanilleijs

    Vers gedraaid vanille-roomijs, wie houdt daar niet van!?

    Lees meer
  • Fluweelzacht chocoladeijs

    Als je van chocoladeijs houdt dan zul je van dit recept dat doet denken aan een bevroren mousse. Smullen! Benodigdheden 125 g suiker 5 el cacaopoeder van goede kwaliteit 3 eierdooiers, geklopt 600 ml room, bij voorkeur 40% 50 g pure chocola, fijngeraspt Verder nodig staafmixer Ook handig Bereiding Roer de suiker en cacao door elkaar in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe en meng door elkaar met een mixer. Voeg beetje bij beetje de room toe, ondertussen goed blijven roeren. Laat het mengsel in de koelkast opstijven. Terwijl het roommengsel in de koelkast staat, rasp je de chocola…

    Lees meer
  • Traditionele Finse kerst Joulutorttu

    Uit Finland komen de Joulutorttu, bladerdeeg gebakjes gevuld met zelfgemaakte pruimenjam. Deze worden altijd gemaakt in de kerstperiode maar verdienen ’s zomers in de pruimentijd ook een plaatsje bij de thee in de tuin op een mooie zonnige middag! Benodigdheden Voor het deeg500 g ongezouten boter, in blokjes, op kamertemperatuur500 g ricotta500 g bloem Voor de vulling300 g verse of gedroogde pruimen4 el suikerwater – juist voldoende om de pruimen onder te zetten Verder nodig keukenzeefplasticfoliesteelpandeegrol Bereiding DeegZeef de bloem in een ruime kom en voeg de boter toe. Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot je…

    Lees meer
  • Knapperige aardbeien en rabarbertaart

    Benodigdheden Voor de korst500 g speltbloem250 g koude gezouten boter1 tl zout200 g suiker1 dl ijskoud water1/2 dl koude room Voor de vulling1 tl boter120 g rabarber, geschild en in stukken gesnedenzeste van een sinaasappel450 g aardbeien80 g suikervanillestokje1/2 dl sinaasappelsap2 tl maïszetmeel Bereiding Stap 1: Maak de korst Dit recept maakt genoeg deeg voor 2 tot 3 taarten van 20-25 cm, afhankelijk van of je een open of gesloten taart maakt. Stap 2: Bereid de vulling Stap 3: Bouw de taart Stap 4: Maak het deksel Stap 5: Bakken Tips Geniet van een warme, geurige rabarber-aardbeientaart vol zomerse smaken!

    Lees meer
  • Broodpudding met rozijnen

    Broodpudding maken is de ideale manier om een oud brood een tweede leven te bezorgen. Liever wat feestelijks? Dit kerstrecept staat binnen 10 minuten in de oven. Snel klaar en makkelijk!

    Lees meer
  • Meringuetaart van citroenijs

    Meringuetaart van citroenijs – een heerlijk fris recept voor warme zomerdagen! Benodigdheden 150 g bloem 150 g plus 3 el suiker 115 g ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden 1/2 tl fijn geraspte citroenschil 1 ei plus 2 eiwitten 0,8 l citroen ijs, verzacht 8-10 druppels gele kleurstof, optioneel 1/2 tl vanille-extract zout Bereiding Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de bloem, 3 eetlepels suiker en een snufje zout in een middelgrote kom. Voeg de boter en citroenschil toe en meng tot het een kruimelig beslag is. Split de eieren. Gebruik het eiwit voor de meringue topping. Voeg de…

    Lees meer
  • Rijsttaartjes

    Rijstaartjes bestaan uit twee componenten, de bodem en de vulling. Deze worden apart bereid, en de bodem wordt apart gebakken in de oven. Benodigdheden 65 g dessertrijst90 g suiker22 g puddingpoeder (vanille)1 ei1 vanillestokje1 dl melk1 vel bladerdeeg Verder nodig taartvormpjes Bereiding Meet de juiste hoeveelheid dessertrijst en melk af. Doe beide in een kookpot en breng de rijst aan de kook op een matig vuur. Snij ondertussen een vanillestok overlangs in twee. Schraap er met een mespunt de zaadjes uit en doe ze in de melk met rijst. Laat de vanillepeul meekoken, voor extra smaak. Zodra het mengsel richting het…

    Lees meer
  • Broodpudding van Jeroen Meus

    Deze broodpudding van Jeroen Meus is een heerlijke manier om oud brood te verwerken. Met rozijnen in rum, witte chocolade en een vleugje kaneel is dit een klassiek Belgisch dessert dat altijd in de smaak valt.

    Lees meer
  • Kokosrotsjes

    Kokosrotsjes zijn een klassieker voor bij de koffie. Het is een koud kunstje om het beslag te maken en even later kan je al genieten van versgebakken koekjes. Benodigdheden 3 eiwittensnuifje zout250 g poedersuiker1 zakje vanillesuiker250 g kokosnoot, geraspt Verder nodig garde Bereiding Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop er lepel na lepel de poedersuiker en vanillesuiker door, tot je een glanzende meringue krijgt. Spatel er de geraspte kokosnoot door. Schep (of spuit) toefjes van het beslag op een vel bakpapier op een bakplaat. Zet 15 à 20 minuten in de…

    Lees meer
  • Oma’s appeltaart

    Dit recept voor Oma’s appeltaart is een echte klassieker. Met eenvoudige ingrediënten, een heerlijk kruidige vulling en een krokant korstje is het elke keer weer een succes.

    Lees meer
  • Appelsientaart

    Een zuiderse taart met een echt lekkere taartbodem bedekt met een laag zachte schijfjes gekonfijte appelsien. Benodigdheden Deeg180 g bloem75 g gemalen amandelen90 g bruine suikerzeste van 1 appelsien125 g boter, op kamertemperatuur2 eieren, opgeklopt Vulling200 g kristalsuiker225 ml water4 tot 5 appelsienen, in schijven van ongeveer 5 mm gesnedenabrikozen confituurslagroom Bereiding Verwijder het bovenste en onderste gedeelte van de appelsienen en snij in schijven. Verwijder de pitten. Zet een grote platte pan water op het vuur met de suiker en breng tot het kookpunt. Roer af en toe om de suiker te laten oplossen. Doe er de schijven appelsien…

    Lees meer
1 3 4 5