
Benodigdheden
Voor de pavlova
4 eiwitten
240 g fijne kristalsuiker
2 tl maïszetmeel
1¼ tl wittewijnazijn
1¼ tl vanille-extract of vanillepasta
Voor de topping
300 ml slagroom
frambozen
granaatappelpitjes
verse munt- of citroenmelisseblaadjes
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 25 cm doorsnee. Draai het papier om zodat de inkt niet in contact komt met het beslag.
Maken van de pavlova
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot ze verdrievoudigd zijn in volume en zachte pieken vormen.
Voeg geleidelijk de suiker toe, één lepel per keer, terwijl je blijft kloppen tot het mengsel dik en glanzend is en stijve pieken vormt. Controleer of de suiker volledig is opgelost door wat van het mengsel tussen je vingers te wrijven; het moet glad aanvoelen.
Voeg het maïszetmeel, de azijn en het vanille-extract toe en meng kort tot alles is gecombineerd.
Vormen van de krans
Schep het pavlovamengsel in een spuitzak met een grote opening, of gebruik een grote lepel.
Spuit of schep 8 gelijke hoopjes in een cirkel op het bakpapier, binnen de getekende cirkel, zodat ze elkaar net raken en een krans vormen.
Bakken
Plaats de bakplaat in de oven en verlaag onmiddellijk de temperatuur naar 150°C.
Bak de pavlova gedurende 1 uur. Open de ovendeur niet tijdens het bakken.
Schakel na het bakken de oven uit en laat de pavlova minstens 2-3 uur in de gesloten oven volledig afkoelen.
Decoreren
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Breng de pavlova voorzichtig over op een serveerschaal.
Verdeel de slagroom over de bovenkant van de pavlova.
Garneer met frambozen, granaatappelpitjes en verse munt- of citroenmelisseblaadjes.
Serveer de pavlova onmiddellijk en geniet van dit feestelijke dessert!
Het recept “Kerstpavlova-krans” is afkomstig van eat, little bird.
Wat vind jij van dit recept?