Internationaal

Internationaal

  • Red Velvet Macarons

    Red Velvet Macarons

    Ontdek hoe je heerlijke Red Velvet Macarons maakt met een zachte cacaobasis en romige roomkaasvulling. Een feestelijke en elegante traktatie die iedereen zal imponeren!

    Lees meer
  • Biscoff Macarons

    Leer hoe je heerlijke Biscoff Cookie Butter Macarons maakt met een zachte shell en romige speculoospasta vulling. Een onweerstaanbare combinatie van smaken voor bij de koffie of als dessert!

    Lees meer
  • Matcha Macarons

    Ontdek hoe je zelf heerlijke Matcha Macarons maakt, met een perfect luchtige buitenkant en een romige matcha ganachevulling. Een verrassende twist op de klassieke Franse lekkernij!

    Lees meer
  • Citroentiramisu met limoncello en lemon curd

    citroentiramisu met limoncello en lemon curd

    Lees meer
  • Crème Caramel

    Crème caramel, ook wel flan of karameldessert genoemd, is een romig custarddessert met een laag zachte karamel bovenop. Dit in tegenstelling tot crème brûlée, een pudding met een harde karamellaag. Het is ontzettend eenvoudig te maken en vereist geen ovenbereiding! Benodigdheden Caramel200 g fijne kristalsuiker120 ml water Crème480 ml soja- of haverroom1 el vanille-extract5 el ahornsiroop of naar smaak gezoet240 ml sojamelk10 volle el maïzena Bereiding Caramel Voeg de suiker en het water toe aan een steelpan en verwarm op middelhoog vuur zonder te roeren. Laat het mengsel koken tot het een goudbruine kleur krijgt.Giet enkele eetlepels van de caramel…

    Lees meer
  • Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen

    Onweerstaanbaar mooi met dat vlechtwerk bovenop. Maar vooral de geweldige combi van hazelnoten, pure chocolade en frambozen doet je direct al naar de volgende crostata verlangen. Benodigdheden 300 g bloem35 g cacaopoeder35 g hazelnoten, fijngemalen110 g fijne kristalsuiker1 tl bakpoeder110 g koude boter, in blokjes2 eieren250 g frambozenjam Frangipane100 g pure chocolade150 g hazelnoten, fijngemalen160 g fijne kristalsuiker150 g boter, op kamertemperatuur2 eieren½ tl zeezoutvlokken Bereiding Het recept ‘Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen‘ is afkomstig van Georgina Esdaile voor Delicious Magazine.

    Lees meer
  • Sabayon met frambozen

    Riz brulée, parfait au vanille, tarte Normande en gateau aux chocolat. Het Franse leven is zoet.  Oók met minder tijd en een handvol ingrediënten zet je een fraai Frans dessert op tafel. Probeer deze luchtige sabayon met frambozen. Een echte klassieker die je niet alleen met frambozen maar met van alles kunt combineren. Fluweelzacht, een echte guilty pleasure. Benodigdheden 4 eidooiers50 g suiker75 ml mousserende witte wijn, bijv. crémant75 g frambozen4 Franse galettes, of andere knapperige roomboterkoekjes Verder nodig handmixer met gardes Bereiding Het recept ‘Sabayon met frambozen‘ is afkomstig van Delicious Magazine.

    Lees meer
  • Cantucciniparfait met kaneelsiroop

    Benodigdheden Voor de parfait350 ml slagroom100 g cantuccini koekjes4 eidooiers75 g suiker25 ml amaretto Voor de kaneelsiroop150 g suiker1/2 vanillestokje, opengesneden, merg uitgeschraapt1 kaneelstokje Verder nodig siliconen muffinvorm voor 8 stuks Bereiding Het recept ‘Cantucciniparfait met kaneelsiroop‘ is afkomstig van Worstenbrood & Wijn.

    Lees meer
  • Panna cotta met pistache

    Panna cotta met pistache is een elegant en eenvoudig dessert, perfect voor een etentje. Je kunt het vooraf bereiden, zodat je op het moment zelf alleen nog hoeft af te werken met knapperige pistachenoten, romige witte chocolade en fris rood fruit. Benodigdheden 4 gelatineblaadjes200 g witte chocolade500 ml room4 el pistachepasta, zelfgemaakt of kant-en-klaar Voor de afwerkingfijngehakte pistachenoten, geraspte witte chocolade Bereiding Het recept ‘Panna cotta met pistache‘ is afkomstig van de zondag.

    Lees meer
  • Hong Kong-stijl melkthee tiramisu

    Reis mee van Hong Kong naar Italië met deze heerlijke Hong Kong-stijl melkthee tiramisu! Dit zomerse, no-bake dessert combineert de rijke smaken van zwarte thee en gecondenseerde melk met de romige mascarpone en zoete lange vingers. Een subtiele twist die traditionele tiramisu een verrassende nieuwe dimensie geeft. Benodigdheden 480 ml water10 zwarte theezakjes, zoals Lipton60 ml gecondenseerde melk, verdeeld1 el brandy4 grote eidooiers50 g kristalsuiker180 ml slagroom1 tl vanillepasta1/4 tl koosjer zout225 g mascarpone24 lange vingerspure chocoladereep, voor schaafsel Bereiding Voeg 480 ml water toe aan een kleine steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de…

    Lees meer
  • Flantaart

    Benodigdheden 355 ml volle melk150 g melk1 verpakking bladerdeeg1 el boter80 g suiker15 g vanillepuddingpoeder57 g patisseriebloem1 eidooier1 vanillestok4 eieren Bereiding Het recept ‘Flantaart’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Clafoutis met frambozen

    Clafoutis is een Frans gebakje met kersen en een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Het wordt vooral gegeten als nagerecht, en is heel erg makkelijk om te maken. Deze clafoutis is gemaakt met frambozen in plaats van kersen, en wat ons betreft is deze variant zeer geslaagd! Benodigdheden 3 eieren50 g smeltbloem50 g amandelmeel15 g boter5 g bakpoeder200 ml sojamelk50 ml sojaslagroom400 g frambozen2 tl vanille-extractsnufje zout Bereiding Het recept ‘Clafoutis met frambozen’ is afkomstig van De Hippe Vegetariër.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Mousse van mascarpone met citroen

    Deze citroenmousse wordt gemaakt van een mascarpone-citroenmengsel dat je opklopt tot een lichte en luchtige mousse. Met een subtiel laagje citroencurd en een bodempje van verkruimelde speculooskoekjes, zullen citroenliefhebbers er zeker van genieten! Benodigdheden Voor de citroencurd3 onbehandelde citroenen6 eierdooiers, bewaar de eiwitten150 g boter150 g poedersuiker3 el maïzena Voor de mascarponemousse met citroen120 g citroencurd, koud120 g mascarpone150 g volle room, goed gekoeld2 eiwitteneen tiental verkruimelde speculooskoekjes Bereiding De citroencurd Bereid de citroencurd bij voorkeur één tot twee dagen van tevoren. De mascarponemousse De afwerking Tip Heb je citroencurd over? Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen…

    Lees meer
  • Limoncello-Tiramisu

    Niet alleen een lust voor het oog: met knapperig schuimgebak, citroenrasp, heerlijke room en biscuitjes verleidt deze Limoncello-Tiramisu iedereen. Benodigdheden 250 g lange vingers, ongeveer 30 stuks100 ml Limoncello250 g mascarpone200 g zure room3 el natuurlijke yoghurt, minstens 3,8% vet1 biologische citroen1 vanillestokje50 g poedersuiker2 tl suikerwitte meringuekransjes ter decoratie Bereiding Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de lange vingers en besprenkel met de helft van de Limoncello. Meng de mascarpone, zure room en yoghurt in een grote kom met een handmixer. Was de citroen grondig en dep droog. Rasp lange, iets dikkere zestes van de…

    Lees meer
  • Crostata ricotta – Ricotta kaastaart

    Kruimeldeeg en een heerlijke en geurige ricottacrème, dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om crostata ricotta te maken. Benodigdheden 500 g bloem250 g zachte boter140 g poedersuiker1 citroen3 eierdooiers1 heel eizout Voor de vulling400 g ricotta140 g suiker2 eieren2 el amber rum of 2 el oranjebloesemwater Bereiding Bereid het deeg de dag ervoor voor. Meng in een keukenmachine of kom bloem, poedersuiker, in stukjes gesneden boter, citroenschil, eidooiers en het hele ei. Kneed het deeg verder met de hand. Wikkel het deeg met plasticfolie en laat het afkoelen in de koelkast. Vet een taartvorm van 25 cm doorsnede…

    Lees meer
  • Pastéis de nata

    Benodigdheden 500 ml volle melk250 g suiker2 eieren4 eidooiers50 g maizena2 el bloem2 el + extra poedersuiker8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, 360 g2 stukken citroenschil1 kaneelstokjemerg van 1 vanillestokjekaneelpoeder Verder nodig 2 bakblikken met 12 holtes met antiaanbaklaag Bereiding Meng de bloem met 2 el poedersuiker en strooi het mengsel over het werkblad. Laat het bladerdeeg kort rusten op kamertemperatuur. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar in een lap van 4×2 plakken, licht overlappend. Druk de randen stevig aan en rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45×30 cm. Rol vervolgens het deeg op, beginnend vanaf de lange…

    Lees meer
  • Perzik-amandelkoekjes met ricottaroom

    Er is iets onweerstaanbaars aan deze blozende met ricottaroom gevulde amandelkoekjes, die zo gevormd en gekleurd zijn dat ze op perziken lijken. Benodigdheden Voor de koekjes80 g boter1 ei80 g suiker80 ml melksnuf zeezoutfijn geraspte schil van 1 grote biologische citroen170 g 00- of gewone bloem1 tl bakpoeder100 g gemalen amandelen Voor de vulling250 g ricotta50 g suiker½ tl vanille-extract12-14 hele amandelen, optioneel Voor de decoratie100 ml amaretto rode voedselkleurstof of een scheutje Alchermes4 el suikerverse blaadjes munt of citroenverbena Bereiding Het recept ‘Perzik-amandelkoekjes met ricottaroom’ is afkomstig uit La vita è dolce van Letitia Clark.Klik hier voor het volledige…

    Lees meer
  • Appel crumble

    Appel crumble maken? Deze appel-kaneel crumble is een verrukkelijk dessert, zowel warm als koud. Serveer het met een bolletje ijs of een toefje slagroom voor een feestelijke touch! Benodigdheden 450 g appelen, in partjes gesneden (stevige, zoetzure appelen als jonagold of goudreinetten)200 g boter150 g kristalsuiker50 g bruine suiker300 g gezeefde bloem2 tl kaneel Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. In een grote kom, meng de bloem met de kristalsuiker. Voeg de boter toe en werk deze door het bloemmengsel totdat je kruimelige stukjes krijgt. Vet een ovenschaal in met boter. Schik de plakjes appel erin en besprenkel met…

    Lees meer
  • Kerst tiramisu met cranberry’s

    Deze kersttiramisu is een feestelijke twist op het klassieke Italiaanse dessert. Met lagen van sinaasappelsap-geweekte lange vingers, romige mascarpone met sinaasappelrasp en een frisse cranberrycompote, is dit een elegant en smaakvol nagerecht voor de feestdagen.

    Lees meer
  • Chocolade tiramisu

    Als je van de traditionele tiramisu houdt, zul je zeker weg zijn van chocolade tiramisu! Deze variant op de bekende Italiaanse favoriet vraagt ​​om warme chocolademelk in plaats van espresso en verschillende lagen van chocolade ganache voor een diepe, rijke chocoladesmaak. Benodigdheden 170 g semi-zoete chocolade, fijngehakt400 ml slagroom6 eierdooiers, op kamertemperatuur200 g kristalsuiker450 g mascarpone¼ tl zout2 tl vanille-extract24-30 lange vingers2 kopjes hete chocolademelk, afgekoeld tot kamertemperatuur Bereiding Maak de chocoladeganacheDoe de gehakte chocolade in een kleine kom. Giet een kopje room in een kleine steelpan en zet de pan op middelhoog vuur. Breng de room aan de kook…

    Lees meer
  • Pompoen-bananenbrood

    Ideaal om een restje pompoenpuree te verwerken. Voeg eventueel nog extra pecannoten toe aan het pompoenbeslag. Benodigdheden 200 g pompoenpuree120 g boter100 ml melk2 el melk1 el citroensap2 rijpe bananen230 g bloem80 g havermout16 g bakpoeder100 g bruine suiker1 kl kaneelsnuifje zout3 el cacaopoeder Voor de afwerking 4 el pompoenpitten2 el karamel (kant-en-klaar) Bereiding Het recept ‘Pompoen-bananenbrood’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Tiramisu met advocaat en witte chocola

    Deze overheerlijke tiramisu met advocaat is gemaakt zonder rauwe eieren en wordt geserveerd met extra veel witte chocola. Benodigdheden 500 g mascarpone2 dl slagroom16 cantuccini koekjes ongeveer16 bitterkoekjes ongeveer2 dl sterke koffie1 tl vanille extract50 g suiker2 dl advocaat plus extra voor eroverheen50 g witte chocola om te raspen voor serveren Verder nodig 1 schaal van 20 x 25 of serveer in glazen Bereiding Het recept ‘Tiramisu met advocaat en witte chocola’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Millefeuille met tamarinde, mascarpone en passievrucht

    Deze millefeuille met friszure tamarinde en tropische passievruchten is verrukkelijk en een plaatje voor het oog. Benodigdheden 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid2 el poedersuiker + extra voor de topping250 ml passiefruitsap* of sinaasappel-passiefruitsap250 g mascarpone100 g fijne kristalsuiker2 eidooiers45 g maïzena± 4 el tamarindepasta2 passievruchten100 ml slagroom Bereiding Het recept ‘Millefeuille met tamarinde mascarpone en passievrucht’ is afkomstig van Dosia Brewer.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kriekenvlaai

    Een delicatesse uit Limburg: vlaai! We maken een heerlijke kriekenvlaai op grootmoeders wijze. Krieken kan je altijd in bokaal vinden, dus een heerlijke taart voor elk seizoen. Benodigdheden 1 bokaal krieken, ontpit210 g bloem10 g gist1 ei80 g suiker100 g boter, in blokjes1 snufje zout40 g maïszetmeel Bereiding Het recept ‘Kriekenvlaai’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Crêpe Suzette

    Crêpe Suzette, een echte Franse dessertklassieker, zijn dunne flensjes overgoten met een heerlijk appelsien-Grand Marnier sausje. Benodigdheden 2 sinaasappels, geschild en in partjes75 g bloem1 ei150 ml melk2 el Grand Marnier50 g suiker2 klontjes boter Bereiding Het recept ‘Crêpe Suzette’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Omgekeerde citroen-ricotta cheesecake

    Dit is de perfecte mix van een Italiaanse cheesecake en een zachte kruimeltaart. Hij bevat bloemige honing en frisse citroen terwijl de polenta en het maanzaad er beet aan geven. Van nature glutenvrij, alleen met honing gezoet en op magische wijze vochtig zonder te zwaar te zijn. Benodigdheden 150 g gezouten roomboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten7 el honing250 g ricottageraspte schil en sap van 1 grote biologische citroen4 biologische eieren (M), gesplitst150 g amandelmeel50 g grove polenta1 el maanzaad1 tl bakpoeder½ tl zeezout Voor de honing-citroensiroop 3 el water4 el honingsap van 1 grote citroen1 kleine…

    Lees meer
  • Klassieke New York cheesecake

    Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken50 g boter of margarine600 g roomkaas, op kamertemperatuur100 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren, op kamertemperatuur200 ml crème fraîche, op kamertemperatuur1 el maïzena Verder nodig Bereiding Het recept ‘Klassieke New York cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Limoncello mousse

    Fris en luchtig toetje van citroenmousse met een vleugje limoncello en bastogne koekjes op de bodem. Benodigdheden 2 eieren1 citroen60 g suiker2 blaadjes gelatine125 ml slagroom60 ml limoncello6 bastogne koekjesgarneren citroenraspmuntframboospistache Bereiding Het recept ‘Limoncello mousse’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Klassieke broodpudding met rozijnen, speculaas en kaneel

    Door de rozijntjes te wellen in de rum worden ze sappiger en voller van smaak. Dat hoeft niet per se in alcohol: melk, appelsap of druivensap hebben hetzelfde effect.  Benodigdheden 400 g wit brood, 1 dag oud16 speculaasjes100 g rozijnen4 el rum600 ml melk1 kl vanille-extract4 eieren80 g bruine suiker½ kl kaneelpoederboterbloempoedersuikersnuifje zout Bereiding Het recept ‘Klassieke broodpudding met rozijnen, speculaas en kaneel’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paas tiramisu

    Dit is het perfecte toetje voor Pasen en super makkelijk te maken: tiramisu met advocaat in een glaasje, dat wordt smullen met de paasbrunch! Benodigdheden 250 g mascarpone100 ml advocaat250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker2 kopjes espresso18 lange vingers2 chocolade eitjes Verder nodig 4 glaasjes Bereiding Het recept ‘Paas tiramisu’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
1 2 3