In een glaasje

  • Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer

    Als decoratie van deze panna cotta kun je eventueel een half vanillestokje en een steranijsje gebruiken. Bak ze dan even mee met de kweepeer. Benodigdheden Voor de panna cotta8 g gelatine, in blaadjes100 ml melk500 ml room2 zakjes vanillesuiker1 vanillestokje100 ml honing Voor de gekaramelliseerde kweeperen8 kwartjes kweepeer, gepocheerd25 g suiker25 g boter Bereiding Het recept ‘Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Trifle met cantuccini, bessen en amandelen

    Een heerlijk dessertje in een glaasje. Benodigdheden 200 g amandelkoekjes (cantuccini)100 g blauwe bessen100 g frambozen400 g volle yoghurt2 el blanke amandelen100 ml witte porto1 el fijne suiker Bereiding Het recept ‘Trifle met cantuccini bessen en amandelen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Tiramisu met kruidnoten

    Kruidnoten zijn ondertussen ook onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. Zit je met een restje? Verwerk ze in een heerlijke originele tiramisu. Benodigdheden 100 g kruidnoten250 g mascarpone2 eieren, gesplitst50 ml koffie25 ml koffielikeur100 g suikersnufje zout Garnering8 kruidnoten50 g fondantchocoladecacaopoeder Bereiding Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Doe er de mascarpone en de koffielikeur bij. Klop tot een gladde crème. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel ze voorzichtig door de mascarponecrème. Doop de helft van de kruidnoten in de koffie en verdeel ze over vier glaasjes. Schep hierop een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere…

    Lees meer
  • Ha­zel­noot­ti­ra­mi­su

    Deze tiramisu is in no time klaar en smaakt verrukkelijk! Benodigdheden 125 ml verse slagroom2 el poedersuiker250 g mascarpone3 el hazelnootpasta2 Velours Noir capsules N° 950 ml Baileys Chocolate orange flavour12 lange vingers, gehalveerd25 g melkchocolade met hazelnoten, fijngehakt Verder nodig keukenmachineNespresso machine Bereiding Het recept ‘Ha­zel­noot­ti­ra­mi­su’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cheesecake in een glaasje

    Een feestelijk dessert in een handomdraai! Gepureerde bramen en frisse kwark: een heerlijke combinatie. Benodigdheden 250 g diepvries bramen, ontdooid500 g volle kwark citroen2 el poedersuiker6 kletsmajoors roomboter150 g verse bramen2 el zachte zilverparels Verder nodig Bereiding Het recept ‘Cheesecake in een glaasje’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Tiramisu

    Benodigdheden 500 g mascarpone 5 eieren 5 el kristalsuiker 40 lange vingers 2 kopjes koffie 2 el Marsala bittere cacao Bereiding Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim. Meng de mascarpone er goed door. Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel. Meng vervolgens de koude koffie en de marsala in een diep bord. Doop de koekjes hier snel in onder. Leg de helft van de koekjes op de bodem van een ovenschaal, bedek met de helft van het mengsel, leg er vervolgens de rest van de koekjes…

    Lees meer
  • Frambozen met mascarpone room

    Dit supersnelle dessert van frambozen met mascarpone room is altijd lekker en klaar binnen vijf minuten! Benodigdheden 250 g mascarponebeetje suiker naar smaakamaretti koekjeslange vingers voor op de bodemcitroenrasp/sap, optioneel1-2 bakjes frambozen Bereiding Het recept ‘Frambozen met mascarpone room’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Cho­co­la­de­mous­se met eiwit

    Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten. Benodigdheden 150 g pure chocolade 78%2 eieren50 g witte basterdsuiker200 ml slagroom Bereiding Het recept ‘Cho­co­la­de­mous­se met eiwit’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Mousse van mascarpone en advocaat

    Deze mousse van mascarpone en advocaat is een heerlijk romig dessert dat snel te maken is. Met een vleugje witte chocolade en een frisse toets van advocaat, is dit een perfecte afsluiter van je maaltijd.

    Lees meer
  • Bosbessen ricotta parfait

    Bosbessen ricotta parfait is een ideaal en makkelijk recept voor als vrienden op bezoek komen. Benodigdheden 1 grote banaan of ander fruit, in blokjes gesneden2 tl citroensap250 g ricotta3 el bosbessen spreadeen doosje verse bosbessen12 vanille wafeltjes, verkruimeld Bereiding Meng de banaan en 1 theelepel citroensap in een middelgrote kom.Doe de ricotta erbij. Doe de banaan en het overige citroensap in een in een magnetron-safe kommetje en verwarm ongeveer 10 tot 12 seconden op hoog vermogen. Voeg dan de bosbessen toe aan dit fruitmengsel. Goed mengen. Neem vier dessertschoteltjes of kommetjes en vul steeds met een laag:1 el wafeltjecrumbsricotta mengsel2…

    Lees meer
1 2