recept Glutenvrije Raffaello taart

Glutenvrije Raffaello taart

Emilie

Een glutenvrije Raffaello taart, de droom voor iedereen die dol is op kokos én Raffaello! De eye-catcher op tafel wanneer je iets te vieren hebt. Glutenvrij én vegan!

recept Glutenvrije Raffaello taart
Foto: Marike Bol

Benodigdheden

Voor de bodem
150 g glutenvrije gingerbread koekjes of glutenvrije speculaasjes
50 g plantaardige boter

Voor de vulling
250 ml plantaardige slagroom
250 g kokosyoghurt
5 blaadjes gelatine (niet vegan) of 3 g agar agar
1 tl vanille-extract
4 Raffaello- in stukjes
40 g agavesiroop of ahornsiroop

Voor de topping
100 ml plantaardige slagroom
1 tl vanille-extract
15 g agavesiroop of ahornsiroop
8 Raffaello
vers rood fruit naar keuze
15 g kokosrasp

Optioneel
1 tl xanthaangom

Bereiding

Het recept ‘Glutenvrije Raffaello taart‘ is afkomstig van Marike Bol.

Écht lekker glutenvrij
Puur genieten op elk moment

Ben jij klaar met glutenvrije misbaksels? Broden waar je een gat mee in de muur kunt slaan of koekjes die als Saharazand verkruimelen? Met ‘Écht lekker glutenvrij’ geeft Marike Bol jou naast maar liefst 89 recepten ook de kennis in handen waardoor zelf glutenvrij bakken gemakkelijker – en lekkerder – wordt dan ooit!

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post