Glutenvrije gingerbread cheesecake

Gingerbread koekjes zijn één van de meest feestelijke koekjes voor Kerst. Het is ontzettend leuk om deze koekjes te maken en te versieren samen met je kinderen of gewoon alleen. Nog leuker om er een taart van te maken! Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én vegan te maken!

Benodigdheden
Voor de bodem
75 glutenvrij havermeel
75 g amandelmeel
2 tl kaneel
2 tl gember
2 tl kardemom
snufje zout
50 g (plantaardige) boter boter of kokosolie
1 tl bakpoeder
40 g agavesiroop of kokosbloesemsuiker
Voor de vulling
300 ml (plantaardige) slagroom
200 g (kokos) yoghurt
5 blaadjes gelatine of 3 g agar agar
2 tl vanille-extract
60 g agavesiroop of kokosbloesemsuiker
optioneel: 2 tl kaneel
optioneel: 2 tl rasp van een sinaasappel
Voor de topping
150 ml (plantaardige) slagroom
1 tl vanille-extract
optioneel: 1 tl xanthaangom of 1/2 zakje klopfix
6 gingerbread koekjes of kant-en-klaar
Bereiding
Het recept ‘Glutenvrije gingerbread cheesecake‘ is afkomstig van Marike Bol.
Écht lekker glutenvrij
Puur genieten op elk moment
Ben jij klaar met glutenvrije misbaksels? Broden waar je een gat mee in de muur kunt slaan of koekjes die als Saharazand verkruimelen? Met ‘Écht lekker glutenvrij’ geeft Marike Bol jou naast maar liefst 89 recepten ook de kennis in handen waardoor zelf glutenvrij bakken gemakkelijker – en lekkerder – wordt dan ooit!
Wat vind jij van dit recept?