Leuk idee voor Valentijn: deze taart samen laag voor laag oppeuzelen. Lekker zoet! Benodigdheden 2 g boter om in te vetten6 eieren210 g suiker8 g vanillesuiker150 g bloem2 el maizena1 tl bakpoeder2 blaadjes gelatine300 g frambozen350 ml slagroom9 el crème de cassis2 el poedersuiker150 g blauwe bessen Bereiding Het recept ‘Frambozen-roomtaart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
Fruit
-
Fruit en chocolade op een knapperige bodem: een verrassend lekkere combinatie! Benodigdheden 150 g tarwebloem 50 g poedersuiker 1 mespunt zout 215 g boter 3 eieren 1 citroen 200 g gedroogde abrikozen 100 ml kraanwater 100 g chocolade extra puur 72% 50 g witte basterdsuiker Bereiding Het recept ‘Chocolade-abrikozentaart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Nog lekkerder als je hem een dagje laat staan! Benodigdheden 300 g digestive koekjes puur60 g boter250 g pure chocolade4 bananen700 g roomkaas225 g fijne kristalsuiker4 eieren125 ml zure room Verder nodig Bereiding Het recept ‘Chocolade-cheesecake met banaan’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Brownies zijn het ultieme comfortfood. Deze variant maak je met kersen en dat geeft de chocolade heel bijzonder smaakje! Benodigdheden 130 g boter150 g pure chocolade, cacaogehalte 70%55 g kersen, ontpit, in stukjes55 g geroosterde pecannoten, grof gehakt225 g fijne kristalsuiker55 g cacao75 g bloem¾ tl bakpoeder3 eieren, geklopt50 g melk- of pure chocolade, grof gehakt, optioneel Bereiding Het recept ” is afkomstig van Jamie Oliver.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 4 eieren1 tl vanillesuiker125 g suiker125 g bloem250 g mascarpone50 g poedersuiker + 1 el extra250 g frambozen50 g ongezouten pistachenoten Bereiding Splits de eieren en klop de eidooiers met de fijne suiker stevig op tot het mengsel bleek en schuimig wordt. Zeef de bloem boven het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogeen deeg verkrijgt. Leg een vel bakpapier in een bakblik en verdeel er het deeg over. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C, of tot…
-
Voor dit zoete geluk ga je graag even goed zitten. Om er intens van te genieten. Chocolade maakt je blij! Benodigdheden 55 g amandelschaafsel230 g chocolade extra puur 72%115 g boter3 eieren115 g donkerbruine basterdsuiker6 el kirsch75 g zelfrijzend bakmeel700 g kersen zonder pit op siroop500 ml slagroom16 g vanillesuiker2 el suiker100 g chocoladeglazuur Bereiding Het recept ‘Schwarzwalder kersentaart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit verrukkelijke ijs haalt het lekkerste in verse aardbeien naar boven.
-
In deze glutenvrije taartjes zijn bosbessen niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens supergezond! Benodigdheden Voor de korst90 g amandelen1 el kokosolie1 el ahornsiroop Voor de vulling150 g bosbessen2 el kokospoeder Verder nodig keukenmachinedeegrolbakvorm 10 cm diameter Bereiding Maal de amandelen in een keukenmachine tot poeder. Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en meng tot je een mooi balletje van het deeg kan maken. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol het deeg uit tot een cirkel. Neem twee kleine bakvormen (10 cm diameter) en bedek de bodem én zijkanten met het uitgerolde deeg. Snij overtollig deeg…
-
Uit Finland komen de Joulutorttu, bladerdeeg gebakjes gevuld met zelfgemaakte pruimenjam. Deze worden altijd gemaakt in de kerstperiode maar verdienen ’s zomers in de pruimentijd ook een plaatsje bij de thee in de tuin op een mooie zonnige middag! Benodigdheden Voor het deeg500 g ongezouten boter, in blokjes, op kamertemperatuur500 g ricotta500 g bloem Voor de vulling300 g verse of gedroogde pruimen4 el suikerwater – juist voldoende om de pruimen onder te zetten Verder nodig keukenzeefplasticfoliesteelpandeegrol Bereiding DeegZeef de bloem in een ruime kom en voeg de boter toe. Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot je…
-
Bosbessen ricotta parfait is een ideaal en makkelijk recept voor als vrienden op bezoek komen. Benodigdheden 1 grote banaan of ander fruit, in blokjes gesneden2 tl citroensap250 g ricotta3 el bosbessen spreadeen doosje verse bosbessen12 vanille wafeltjes, verkruimeld Bereiding Meng de banaan en 1 theelepel citroensap in een middelgrote kom.Doe de ricotta erbij. Doe de banaan en het overige citroensap in een in een magnetron-safe kommetje en verwarm ongeveer 10 tot 12 seconden op hoog vermogen. Voeg dan de bosbessen toe aan dit fruitmengsel. Goed mengen. Neem vier dessertschoteltjes of kommetjes en vul steeds met een laag:1 el wafeltjecrumbsricotta mengsel2…
-
Meringuetaart van citroenijs – een heerlijk fris recept voor warme zomerdagen! Benodigdheden 150 g bloem 150 g plus 3 el suiker 115 g ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden 1/2 tl fijn geraspte citroenschil 1 ei plus 2 eiwitten 0,8 l citroen ijs, verzacht 8-10 druppels gele kleurstof, optioneel 1/2 tl vanille-extract zout Bereiding Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de bloem, 3 eetlepels suiker en een snufje zout in een middelgrote kom. Voeg de boter en citroenschil toe en meng tot het een kruimelig beslag is. Split de eieren. Gebruik het eiwit voor de meringue topping. Voeg de…
-
Op aswoensdag is het de traditie om pruimentaart te eten… Benodigdheden 200 g zelfrijzend bakmeel2 g zout20 g verse gist15 g boter2 el arachideolie1 dl melk40 g bruine suiker1 eidooier1 kg pruimen30 g suikerbloemsuiker Verder nodig bakvorm, diameter 32 cmdeegrol Bereiding Maak de melk lauw en los de gist hierin op. Meng het zout met het bakmeel. Meng met de lauwe melk. Voeg de olie, de suiker en de eidooier hierbij. Kneed het deeg tot een glad soepel deeg. Plak het erg aan de handen, voeg nog wat bakmeel toe. Zet het deeg ongeveer een halfuur afgedekt met een natte…
-
Wie Normandië zegt, ziet onmiddellijk appels, appelbomen en cider voor zich. Deze appeltaart is een favoriet! Benodigdheden 125 g bloem140 g koude boter25 g basterdsuikermespunt zout1 ei, gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)ca. 500 g goudreinetten6 el appelmoes35 g poedersuiker Verder nodig Bereiden Zeef de bloem boven een grote kom. Snijd 100 g boter in kleine blokjes. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de boter toe. Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Opgelet: meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug. Rol het deeg tot een bol, rol…
-
Dit recept voor Oma’s appeltaart is een echte klassieker. Met eenvoudige ingrediënten, een heerlijk kruidige vulling en een krokant korstje is het elke keer weer een succes.
-
Een zuiderse taart met een echt lekkere taartbodem bedekt met een laag zachte schijfjes gekonfijte appelsien. Benodigdheden Deeg180 g bloem75 g gemalen amandelen90 g bruine suikerzeste van 1 appelsien125 g boter, op kamertemperatuur2 eieren, opgeklopt Vulling200 g kristalsuiker225 ml water4 tot 5 appelsienen, in schijven van ongeveer 5 mm gesnedenabrikozen confituurslagroom Bereiding Verwijder het bovenste en onderste gedeelte van de appelsienen en snij in schijven. Verwijder de pitten. Zet een grote platte pan water op het vuur met de suiker en breng tot het kookpunt. Roer af en toe om de suiker te laten oplossen. Doe er de schijven appelsien…