Feestelijke desserts
Feestelijk
-
Geef dit klassieke dessert een heerlijke twist, met hazelnoten. Hazelnootpasta wordt mee verwerkt in de mascarponeroom, er gaat wat hazelnootlikeur bij en tenslotte wordt het dessert afgewerkt met crunchy stukjes hazelnoot. Een zaligheid voor tijdens de feesten!
-
Eet jij het liefst 100% veganistisch? Dan passen wij ons recept daar toch gewoon op aan. Benodigdheden 350 g biologische kikkererwten70 g kokosbloesemsuiker300 g creamy kokos naturel300 g volkoren digestive biscuits100 ml espresso, afgekoeld3 el amaretto20 g cacaonibs½ el cacaopoeder Verder nodig keukenmachine of handmixer6 whiskyglazentheezeefje Bereiding Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkerwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in een keukenmachine of met de handmixer zo stijf mogelijk. Dit duurt een paar minuten. Voeg als het stijf is geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 minuut.…
-
De Italiaanse klassieker in de vorm van een taart. Spectaculaire afsluiter van je (kerst)diner. Benodigdheden 155 g Oreo-koekjes50 g ongezouten boter of margarine100 ml water5 espressosticks200 ml Amaretto Cocktail4 blaadjes gelatine250 ml verse slagroom4 el lichtbruine basterdsuiker500 g mascarpone20 lange vingers100 g pure chocolade, 72%2 tl cacaopoeder Verder nodig springvorm (Ø 18 cm, hoogte 9 cm)bakpapierkeukenmachine Bereiding Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het op de bodem van de springvorm. Druk aan tot een egale laag…
-
Te lekker om te laten deze zelfgemaakte truffels van 3 soorten chocolade en gember. Benodigdheden 4 cm verse gember150 g pure chocolade, 72%125 ml verse slagroom1 tl espresso-oploskoffie50 g ongezouten boter, op kamertemperatuur200 g witte chocolade200 g witte chocolade met crisped rice1 el poedersuiker Verder nodig bakpapier Bereiding Het recept ‘Witte chocoladetruffels’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze tiramisu is in no time klaar en smaakt verrukkelijk! Benodigdheden 125 ml verse slagroom2 el poedersuiker250 g mascarpone3 el hazelnootpasta2 Velours Noir capsules N° 950 ml Baileys Chocolate orange flavour12 lange vingers, gehalveerd25 g melkchocolade met hazelnoten, fijngehakt Verder nodig keukenmachineNespresso machine Bereiding Het recept ‘Hazelnoottiramisu’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een feestelijk dessert in een handomdraai! Gepureerde bramen en frisse kwark: een heerlijke combinatie. Benodigdheden 250 g diepvries bramen, ontdooid500 g volle kwark citroen2 el poedersuiker6 kletsmajoors roomboter150 g verse bramen2 el zachte zilverparels Verder nodig Bereiding Het recept ‘Cheesecake in een glaasje’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze opgerolde cake ziet er heel feestelijk uit en is bovendien vetarm. Door de Griekse yoghurt erin en erop is de smaak heerlijk fris. Benodigdheden 4 middelgrote eieren100 g rietsuiker100 g zelfrijzend bakmeel2 tl koek- en speculaaskruiden1 medium handsinaasappel, schoongeboend20 g fijne kristalsuiker500 g Griekse yoghurt, 0% vet125 g craisins bosbes3 el geraspte kokos4 zakjes vanillesuiker Verder nodig braadslee (31 x 23 cm)bakpapier Bereiding Het recept ‘Kerstrol met Griekse yoghurt’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard. Benodigdheden 5 middelgrote eieren250 g fijne kristalsuiker2 tl maizena1 tl witte wijnazijn250 ml verse slagroom16 g vanillesuiker150 g verse frambozen150 g verse bramen150 g verse blauwe bessen Bereiding Het recept ‘Pavlova-kerstkrans met fruit’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 4 eieren100 g slagroom (min. 30% vetgehalte)3 cl cognac (voor het koffiestroopje)40 g boter100 g griessuiker60 g patisseriebloem60 g amandelpoeder2 tl koffie (poeder, instant)100 g griessuiker (voor het koffiestroopje)300 g fondantchocolade (min. 30% cacao)zout Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C.Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Strooi er de suiker bij en blijf kloppen tot het eiwit in pieken rechtop blijft staan. Roer de dooiers los. Vermeng ze met de eiwitsneeuw. Strooi er door een zeefje het amandelpoeder en de bloem bij en meng. Leg bakpapier in de bakvorm. Bestrijk het lichtjes met boter.…
-
Dit supersnelle dessert van frambozen met mascarpone room is altijd lekker en klaar binnen vijf minuten! Benodigdheden 250 g mascarponebeetje suiker naar smaakamaretti koekjeslange vingers voor op de bodemcitroenrasp/sap, optioneel1-2 bakjes frambozen Bereiding Het recept ‘Frambozen met mascarpone room’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze sneeuwwitte pavlova afgewerkt met frambozen is ideaal voor de feestdagen. Dit dessert is een taart van meringue die lekker zoet smaakt. Verwennerij! Benodigdheden 250 g frambozen30 g pistachenoten, fijngehakt3 eiwitten1 kl citroensap250 ml room100 g kristalsuiker75 g poedersuiker2 kl vanillesuiker Bereiding Het recept ‘Pavlova met frambozen’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Het makkelijkste dessert op aarde, waarmee je ook nog eens hoge ogen scoort. Spectaculair en toch zo eenvoudig. Benodigdheden 375 g fruit naar keuze 4 eieren 175 g witte basterd suiker 2 el maïzena 250 ml slagroom + el suiker Bereiding Verwarm de oven voor op 120°C. De volgende stap is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je een plastic kom gebruikt die ontvet is. Dit kun je doen door de kom met een beetje citroensap in te smeren en de kom vervolgens droog te maken met keukenpapier. Scheid het eigeel van het eiwit en doe de vier eiwitten in de…
-
Witte chocolade is zalig, smeltend zoet. Om dat een beetje te compenseren, doen we er frisse citroen en crème fraîche in. Ronduit verrukkelijk. Benodigdheden 200 g bloem1 mespunt zout50 g witte basterdsuiker8 g vanillesuiker75 g koude boter1 citroen4 eieren500 g gedroogde linzen400 g witte chocolade500 g crème fraîche2 el poedersuiker Verder nodig bakpapierspringvorm (Ø 28 cm)deegroller Bereiding Het recept ‘Witte chocoladetaart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Prachtig Frans gebakje van filodeeg. Benodigdheden 50 g boter40 g pistachenoten2 eieren5 vellen filodeeg, diepvries, ontdooid25 g poedersuiker½ vanillestokje250 ml melk75 g suiker1½ el bloem250 g frambozen Bereiding Het recept ‘Millefeuilles met room en frambozen’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Leuk idee voor Valentijn: deze taart samen laag voor laag oppeuzelen. Lekker zoet! Benodigdheden 2 g boter om in te vetten6 eieren210 g suiker8 g vanillesuiker150 g bloem2 el maizena1 tl bakpoeder2 blaadjes gelatine300 g frambozen350 ml slagroom9 el crème de cassis2 el poedersuiker150 g blauwe bessen Bereiding Het recept ‘Frambozen-roomtaart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Nog geen inspiratie voor je paasdessert? Wat dacht je dan van minikrokante taartjes? Benodigdheden 270 g fondantchocolade20 g gepofte rijst, type Rice Krispies20 g hazelnoten, gepeld20 g gepelde amandelen20 g cashewnoten140 g suikereitje Bereiding Het recept ‘Krokante chocoladenestjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
De lekkerste kerstboomspritsen bak je zelf. Versier ze met chocolade en parels voor een extra feestelijk resultaat. Benodigdheden 1 vanillestokje250 g boter, op kamertemperatuur150 g witte basterdsuiker300 g bloem1 mespunt zout1 ei250 g pure chocolade 72%1 el zilveren parels Bereiding Het recept ‘Kerstboomspritsen’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Breng wat betovering in de keuken met deze Gingerbread mannetjes. Deze schattige koekjes zijn perfect om te bakken tijdens de feestdagen en toveren een glimlach op ieders gezicht! Benodigdheden 350 g bloem125 g boter, op kamertemperatuur175 g lichte basterdsuiker1 tl sodiumbicarbonaat4 el Lyle’s golden syrup1 ei3 tl gingerbreadkruiden Verder nodig beslagkomdeegrollergardeuitsteekvormpjestaartrooster Bereiding Het recept ‘Gingerbread mannetjes’ is afkomstig van Dille & Kamille.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 350 g bloem + extra om te bestrooien250 g boter op kamertemperatuur120 g suiker1 zakje vanillesuiker2 eidooiers, losgekloptenkele eetlepels jam, bv. aardbeien, frambozen, kersen of abrikozenpoedersuiker om te bestrooien Verder nodig beslagkomdeegrollertaartroosterpoedersuikerstrooier of theezeefjebakkwastje Met de speciale uitsteekvormpjes voor Linzer koekjes kan je zowel een ‘gewoon’ rond koekje uitsteken, als een klein kerstvormpje. Hiermee kan je prachtige dubbele, gevulde koekjes maken. Heb je geen Linzer koekvormpje? Maak de uitsparing in het midden dan m.b.v. een mesje of een klein uitstekertje. Bereiding Het recept ‘Linzer gevulde Kerstkoekjes’ is afkomstig van Dille & Kamille.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 4 eieren1 tl vanillesuiker125 g suiker125 g bloem250 g mascarpone50 g poedersuiker + 1 el extra250 g frambozen50 g ongezouten pistachenoten Bereiding Splits de eieren en klop de eidooiers met de fijne suiker stevig op tot het mengsel bleek en schuimig wordt. Zeef de bloem boven het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogeen deeg verkrijgt. Leg een vel bakpapier in een bakblik en verdeel er het deeg over. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C, of tot…
-
Etentje? Dit dessert staat superfeestelijk op tafel. En is in 5 minuten klaar! Benodigdheden 500 ml geklopte slagroom125 ml vanillevla1 stick espresso-oploskoffie1 tl cacaopoeder Bereiding Het recept ‘Cappuccinomousse’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze mousse van mascarpone en advocaat is een heerlijk romig dessert dat snel te maken is. Met een vleugje witte chocolade en een frisse toets van advocaat, is dit een perfecte afsluiter van je maaltijd.
-
Voor dit zoete geluk ga je graag even goed zitten. Om er intens van te genieten. Chocolade maakt je blij! Benodigdheden 55 g amandelschaafsel230 g chocolade extra puur 72%115 g boter3 eieren115 g donkerbruine basterdsuiker6 el kirsch75 g zelfrijzend bakmeel700 g kersen zonder pit op siroop500 ml slagroom16 g vanillesuiker2 el suiker100 g chocoladeglazuur Bereiding Het recept ‘Schwarzwalder kersentaart’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier voor het volledige recept.
-
Uit Finland komen de Joulutorttu, bladerdeeg gebakjes gevuld met zelfgemaakte pruimenjam. Deze worden altijd gemaakt in de kerstperiode maar verdienen ’s zomers in de pruimentijd ook een plaatsje bij de thee in de tuin op een mooie zonnige middag! Benodigdheden Voor het deeg500 g ongezouten boter, in blokjes, op kamertemperatuur500 g ricotta500 g bloem Voor de vulling300 g verse of gedroogde pruimen4 el suikerwater – juist voldoende om de pruimen onder te zetten Verder nodig keukenzeefplasticfoliesteelpandeegrol Bereiding DeegZeef de bloem in een ruime kom en voeg de boter toe. Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot je…
-
Bosbessen ricotta parfait is een ideaal en makkelijk recept voor als vrienden op bezoek komen. Benodigdheden 1 grote banaan of ander fruit, in blokjes gesneden2 tl citroensap250 g ricotta3 el bosbessen spreadeen doosje verse bosbessen12 vanille wafeltjes, verkruimeld Bereiding Meng de banaan en 1 theelepel citroensap in een middelgrote kom.Doe de ricotta erbij. Doe de banaan en het overige citroensap in een in een magnetron-safe kommetje en verwarm ongeveer 10 tot 12 seconden op hoog vermogen. Voeg dan de bosbessen toe aan dit fruitmengsel. Goed mengen. Neem vier dessertschoteltjes of kommetjes en vul steeds met een laag:1 el wafeltjecrumbsricotta mengsel2…
-
Op 6 januari wordt er Driekoningentaart gegeten en wie de boon heeft, mag de kroon dragen. Een vaste traditie die niet alleen bij ons geldt.