Feestelijk

Feestelijke desserts

  • Paastaartjes

    Benodigdheden voor de bodem180 g boter150 g witte basterdsuikerhalf ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)snuf zoutrasp van een halve citroen280 g bloem2 tl bakpoeder voor het amandelspijs500 g blanke amandelengeraspte schil van ½ citroen500 g kristalsuiker1 à 2 eieren (losgeklopt) voor het bakkersroom500 g volle melk100 g suiker½ vanillestokje of een snuf vanillepoeder45 g custardpoeder2 eidooiersmespuntje zout voor de topping250 ml slagroomzakje klop-Fixadvocaat100 g pure chocolade Bereiding Het recept ‘Paastaartjes’ is afkomstig van Enjoy! The Good Life.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes

    Een echte taart voor met Pasen: een heerlijke plattekaastaart met speculaasbodem en afgewerkt met schattige paaseitjes. Benodigdheden 700 g plattekaas200 g speculaas15 chocolade paaseitjes, verschillende kleuren4 el advocaat175 ml slagroom70 g boter2 zakjes vanillesuiker5 el suiker1 citroen1 limoen2 takjes munt8 g gelatine Bereiding Het recept ‘Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes’ is afkomstig van 15 gram.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paastaart met advocaat, chocolade en bokkenpootjes

    Benodigdheden 300 g bokkenpootjes, gewone85 g roomboter250 ml slagroom1 zakje klopfix300 g monchou2 el suiker7 el advocaat160 g paasbokkenpootjes6 blokjes pure chocolade Bereiding Het recept ‘Paastaart met advocaat, chocolade en bokkenpootjes’ is afkomstig van Zoete Zusjes.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paasgebakjes met advocaat

    Benodigdheden 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g500 ml advocaat250 g kristalsuiker2 eieren, alleen het eiwit Bereiding Het recept ‘Paasgebakjes met advocaat’ is afkomstig van Tante Fanny.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Paastaart cheesecake

    Heerlijke en makkelijk te maken paastaart met een romige vulling van citroen en advocaat die niet in de oven hoeft en perfect is voor Pasen. Benodigdheden 200 g speculaas100 g boter150 ml advocaat of vanillevla 6 blaadjes gelatine400 g roomkaas125 ml crème fraîche200 ml slagroom100 g suiker3 el citroensap toppingchocolade eitjesschuimpjesextra advocaat Verder nodig Bereiding Het recept ‘Paastaart cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kwarktaart met perzik en slagroom

    Benodigdheden 150 g biscuitjes75 g roomboter500 g magere kwark375 ml slagroom100 g suiker + 2 el12 blaadjes gelatine1 groot blik halve perziken (820 gram)eventueel een snufje kaneeleventueel een paar geschaafde amandelen Bereiding Het recept ‘Kwarktaart met perzik en slagroom’ is afkomstig van De Sandwichformule.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Tiramisuglaasjes met limoncellocrème

    Zalig lekker, deze tiramisu met limoncello. Dit wordt dé hit van je kerstdiner! Benodigdheden 200 g mascarpone200 g Griekse yoghurt2 el geraspt gember2 el poedersuiker200 g amarettikoekjes of pepernoten, grof gehakt voor de limoncellocrème 60 g boter60 ml citroensap120 g eidooier, van 5 à 6 eieren80 g suiker60 ml limoncello Bereiding Het recept ‘Tiramisuglaasjes met limoncellocrème’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Crème karamel met rozemarijn en zeezout

    Benodigdheden 100 g suiker1 takje rozemarijnzeezout2 eieren (losgeklopt)2 eidooiers (losgeklopt)2 zakjes vanillesuiker150 ml slagroom150 ml melk Verder nodig 4 timbaaltjes (ingevet) of4 eenpersoons ovenschaaltjes (ingevet)braadsledealuminiumfolie Bereiding Verwarm een pan met dikke bodem. Schep de suiker in de pan en zet deze zonder te roeren op een hoge stand. Zet de pan zodra de suiker begint te verkleuren op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron zodra de suiker een goudbruine kleur heeft en voeg 2 eetlepels water, de rozemarijn en een snuf zeezout toe. Roer door en laat 10 minuten staan. Verwijder de rozemarijn uit de karamel, verdeel de…

    Lees meer
  • Sinaasappel-speculaassoufflé

    Nog zin in zoet? Sluit je kerstdiner af met deze sinaasappel-speculaassoufflé. Ben je een echte hobbykok? Dan is dit jouw dessert. Benodigheden 100 ml slagroom100 ml volle melk3 tl maizena1 mespunt speculaaskruiden1 el bloem (gezeefd)0.5 sinaasappel (rasp)2 sinaasappels (sap)2 eidooiers60 g suiker4 eiwittenpoedersuiker (om te bestuiven) Verder nodig 4 ovenschaaltjes, ingevet Bereiding Klop de room glad met de melk, maizena, koekkruiden en bloem. Breng al roerend aan de kook en laat even goed doorkoken. Neem van de warmtebron en klop de sinaasappelrasp en -sap erdoor. Klop met een elektrische mixer de eidooiers met de helft van de suiker in een…

    Lees meer
  • Tiramisu ijstaartjes

    Lekker feestelijke ijstaartjes voor je kerstdiner. Benodigdheden 500 ml roomijs (mokka, kant-en-klaar)250 g cake (hotelcake, kant-en-klaar)2 el amarettohazelnootpasta150 g mascarpone1 eiwit1 el suiker1 el cacaopoeder30 g gepofte rijst, type Rice Krispies Verder nodig uitsteekringen van 7 cm diameterspuitzak Bereiding Het recept ‘Tiramisu ijstaartjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Passievruchtenparfait

    Benodigdheden 4 passievruchten250 ml slagroom½ kl vanille-extract2 el poedersuiker, gezeefd50 g meringue, kant-en-klaar Bereiding Het recept ‘Passievruchtenparfait’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Trio van chocomousse

    Trio van chocomousse

    Lees meer
  • Chocolademoussetaart met Oréo

    Benodigdheden 3 eiwitten op kamertemperatuur5 dl slagroom (40% v.g.)200 g Oreo Original©300 g pure chocolade (min. 70% cacao)45 g malse boter1 snufje zout Voor de afwerking:8 Mikado’s© met witte chocolade200 g witte chocolade1 el bloemsuiker1 el cacaopoederroze peperbolletjes Verder nodig springvorm 18 cm diameterbakpapierspuitzak Bereiding Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng. Laat afkoelen. Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm…

    Lees meer
  • Kerststronk met espresso, meringue en geglaceerde kastanjes

    Benodigdheden 6 eieren op kamertemperatuur170 g bloem7,5 dl slagroom, 40% v.g.200 g kleine geglaceerde kastanjes of stukken150 g + 4 el kristalsuiker4 el bloemsuiker5 el oploskoffie (12 g) Voor de afwerking:3 eiwitten op kamertemperatuur (100 g)100 g kristalsuiker80 g bloemsuiker6 grote geglaceerde kastanjes Verder nodig brander Bereiding Verwarm de oven voor op 230°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met 2 el kristalsuiker tot een wit en schuimig mengsel. Klop de eiwitten tot schuim. Begin op lage snelheid en verhoog de snelheid naarmate je 150 g kristalsuiker toevoegt. Blijf kloppen tot je geen suikerkorrels meer tussen je…

    Lees meer
  • Kerstbuche van Sofie Dumont

    Een zachte chocolade rolbiscuit gevuld met heerlijke chocolademousse. Een makkelijk en spectaculair eindejaarsdessert waar je je gasten op en top mee kan verwennen. Benodigdheden Biscuit:3 dooiers3 eieren110 g fijne suiker3 eiwitten35 g bloem35 g cacaopoeder (ongezoet) Chocolademousse:340 ml slagroom3 dooiers45 g suiker45 ml water200 ml donkere chocolade (min 70%) Versiering:100 g gesmolten donkere chocoladeGeroosterde hazelnoten door goudpoeder gehaald Imbibage: (vanillesiroop om biscuit mee in te smeren)250 ml water50 g suiker1 vanillestok Bereiding Imbibage:Kook water, suiker en uitgeschraapte vanillestok met merg een 5-tal minuten op. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit. Smelt de chocoladeschilfers au bain marie of in de…

    Lees meer
  • Kerststol

    Een overheerlijk kerststol recept, boordevol vulling en natuurlijk met amandelspijs. Ben je geen liefhebber van amandelspijs, dan kun je deze uiteraard ook achterwege laten. Benodigdheden Voor het deeg500 g Amerikaanse patentbloem260 ml melk, lauwwarm14 g gedroogde gist60 g witte basterdsuiker10 g zout1 ei, losgeklopt70 g boter, op kamertemperatuur1 ½ tl speculaaskruidenboter, gesmoltendecoornseeuw of poedersuiker Voor de vulling200 g donkere rozijnen200 g blanke rozijnen75 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt75 g gekonfijt fruit, in kleine stukjes325 g amandelspijs½ ei, losgeklopt Bereiding VullingMet de vulling voor deze kerststol kun je variëren. Gebruik bijvoorbeeld andere (geroosterde) noten, zoals amandelen of pecannoten. Of neem…

    Lees meer
  • Chocolade ganache taart

    De combinatie van de knapperige bodem en de zijdezachte chocoladevulling is waanzinnig lekker! Voor het deeg175 g bloem30 g amandelmeel70 g poedersuikersnuf zout105 g boter, koud en in blokjes½ ei, losgekloptbloem, voor het werkblad40 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt Voor de ganache250 ml slagroom2 el honing250 g pure chocolade, grof gehakt60 g boter, op kamertemperatuur Verder nodig bakpapierstaafmixer Bereiding Doe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel, tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg het…

    Lees meer
  • Gingerbread koekemannetjes

    Gingerbread koekemannetjes zorgen gegarandeerd voor een glimlach en daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg lekker. Benodigdheden Voor het deeg120 g boter, op kamertemperatuur120 g lichtbruine basterdsuiker50 ml golden syrup of honing2 tl gemberpoeder½ tl kaneelpoedersnuf gemalen nootmuskaat¼ tl zout1 ei, op kamertemperatuur300 g bloem¾ tl baking soda Voor de royal icing200 g poedersuiker1 eiwit of 30 g gepasteuriseerd eiwit of 5 g eiwitpoeder gemengd met 30 ml waterzilveren pareltjes Bereiding Deeg voor koekemannetjes makenDoe de boter, basterdsuiker, golden syrup, het gemberpoeder, kaneelpoeder, de nootmuskaat en het zout in een kom en meng door elkaar. Meng het ei erdoor…

    Lees meer
  • Crème brûlée met kardemom

    Crème brûlée is een feestje. Maar wel alleen als deze goed gemaakt is. Niets zo teleurstellend als een suikerlaagje dat niet meer knapperig is. Dit recept voor crème brûlée met kardemom is nét even wat specialer.  Benodigdheden 200 ml slagroom30 g suiker1/2 vanillestokje4 kardemompeulen, gekneusd3 middelgrote eidooiersextra rietsuiker om te bestrooien Verder nodig bolzeefovenvaste schaaltjesstaafmixer Bereiding Het recept ‘Crème brûlée met kardemom’ is afkomstig van Benines Kitchen.Klik hier voor het volledige recept. Dit recept komt uit het kookboek ‘Food Talk‘ van Bénine Bijleveld en Kim Feenstra.

    Lees meer
  • Pompoen-sinaasappelmuffins

    Wat is oktober zonder pompoen? Benodigdheden 1 sinaasappel300 g pompoen, vruchtvlees2 el pompoenpitten1 ei60 g bruine suiker140 g maïsbloem½ zakje bakpoeder60 g gezouten boter Verder nodig citrusperszeefmuffinblikpapieren cakevormpjes Bereiding Het recept ‘Pompoen-sinaasappelmuffins’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Kerstbuche met mango en passievrucht

    Dit recept voor een kerstbuche met mango en passievrucht is heerlijk, eenvoudig te maken, budgetvriendelijk en ideaal voor de feestdagen! Benodigdheden 4 eieren100 g suikercitroenschil van een halve citroen, geraspt100 g zelfrijzende bloem voor de fruitvulling1 mango4 passievruchten2 el suiker1,5 el citroensap7 g gelatine, blaadjes voor de afwerking200 ml room1 el vanillesuiker100 g witte chocoladeschilferspoedersuiker Bereiding Het recept ‘Kerstbuche met mango en passievrucht’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Lepeltaart met cranberry’s

    Dit recept voor lepeltaart met cranberry’s is lekker, makkelijk, goedkoop en perfect voor kerst! Benodigdheden 200 g boter200 g pure chocolade6 eieren300 g suiker100 g cranberry’s100 g bloempoedersuiker Verder nodig bakpapierzeefbakvorm Bereiding Het recept ‘Lepeltaart met cranberry’s’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Schwarzwälder trifle

    Benodigdheden 2 potten kersen, à 700 ml2 chocoladecake, in dunne plakken50 ml kirsch1 pot kersenjam400 g chocolademousse250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker0.5 tl kaneelpoeder250 g mascarpone100 g pure chocolade, geschaafd Bereiding Giet de kersen af. Beleg de bodem van de schaal met plakjes cake. Besprenkel de kersen met de kirsch en verdeel ze over de cake in de schaal. Smeer tussen de overige plakjes cake een laag kersenjam en leg de cake op de kersen. Verdeel vervolgens de chocolademousse over de cake, leg er nog een laag cake op en zet de schaal circa 2 uur (of een dag van tevoren)…

    Lees meer
  • Syllabub met frambozen en witte chocolade

    Benodigdheden 50 ml frambozen-dessertsaus100 g diepvriesframbozen of 100 g diepvriesaardbeien2 el citroensap1 tl citroenrasp50 g poedersuiker500 ml slagroom50 g witte chocolade, geschaafd Verder nodig staafmixergarde Bereiding Mix met de handmixer de frambozensaus met de helft van de frambozen en met citroensap, -rasp en suiker tot een glad mengsel. Giet de room erbij en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk. Verdeel de rest van de frambozen over 4 glaasjes en schep hierop de room. Laat afgedekt opstijven in de koelkast. Garneer met de witte chocolade en serveer direct. Tip Vervang de frambozen-dessertsaus door…

    Lees meer
  • Kerstbroodpudding

    De leftovers eet je de volgende dag gewoon op tijdens het ontbijt… Dit feestelijke recept staat binnen 10 minuten in de oven. Snel klaar en makkelijk!

    Lees meer
  • Mokka-panna cotta

    Benodigdheden 4 blaadjes gelatine500 ml slagroom60 g suiker2 el oploskoffiepoeder4 el nougatine50 g pure chocolade, in krullen geschaafdevt. 4 el granaatappelpitjes Bereiding Het recept ‘Mokka panna cotta’ is afkomstig van Boodschappen.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocolademousse met pumpkin spice crumble

    Spice up die chocolademousse! Geef net dat beetje extra pit aan je dessert en verras je gasten met een smaakexplosie! Benodigdheden 200 g pure chocolade100 ml halfvolle melk250 ml slagroom20 g poedersuiker3 el kaneelpoeder4 tl gemberpoeder (djahé)2 tl kruidnagelpoeder2 tl piment2 tl nootmuskaat2 el pecannoten, fijngehakt1 el walnoot, fijngehakt2 el honing Bereiding Breek de chocolade in stukken en verhit samen met de melk in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade au bain-marie smelten in de melk en roer af en toe door. Neem de kom van de pan en giet het mengsel in een andere…

    Lees meer
  • Panna cotta van pompoen

    Deze herfstige variant van het klassieke Italiaans gerecht combineert de zachte smaak van pompoen met de romigheid van panna cotta. Perfect voor een speciaal diner of feestelijk moment. Benodigdheden 250 ml kokosmelk250 ml room8 g gelatine80 g kristalsuiker30 g vloeibare honing½ kl vanille-essence½ kl kaneel¼ kl harissa¼ kl gemberpoeder¼ kl zout50 g suiker100 ml pompoen, het vruchtvlees, gegaard, gepureerd Verder nodig Bereiding Het recept ‘Panna cotta van pompoen’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Belgische pompoenwafels met kaneelmascarpone

    Benodigdheden 300 g pompoenen, vruchtvlees1 snuifje nootmuskaat, gerasptsnuifje gemberpoeder80 ml appelsap300 g bloem1 el bakpoeder1 tl bicarbonaat0,5 tl zout2 tl kaneel, gemalen4 eieren60 g suiker250 ml melk230 ml karnemelk60 ml plantaardige olie1 tl vanille-extract voor de crème250 g mascarpone2 el room2 el suiker0,5 theelepel kaneelpoederpoedersuiker, om te bestrooien Bereiding Het recept ‘Belgische pompoenwafels met kaneelmascarpone’ is afkomstig van Spar.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Pompoencake met pecannoten

    Geniet van de perfecte herfsttraktatie met deze heerlijke pompoencake met pecannoten! De combinatie van zachte pompoen en knapperige pecannoten zorgt voor een smaakexplosie in elke hap. Ideaal bij een kopje koffie of als zoete afsluiter van je maaltijd. Benodigdheden Voor de cake200 g zachte boter200 g lichtbruine (basterd)suiker3 eieren150 g pompoenpuree, vers of uit blik1 kl vanille-extract200 g zelfrijzende bloem1 kl bakpoeder2 kl kaneel1 kl gemberpoeder0,5 kl nootmuskaat1 snuifje zout70 g gehakte pecannoten Voor de vulling250 g zachte boter450 g bloemsuiker1 el kaneel Voor de afwerking100 g gehakte pecannoten Bereiding Het recept ‘Pompoencake met pecannoten’ is afkomstig van Julie Van…

    Lees meer
1 2 3 4 5