Feestelijke desserts
Feestelijk
-
Benodigdheden 110 g boter, kamertemperatuur50 g poedersuiker60 g kristalsuiker1 tl vanillepasta of 2 tl vanillesuiker1 ei, kamertemperatuur230 g tarwebloem30 g maïzena1 snufje zoutglazuur Bereiding Meng de malse boter met de poedersuiker, suiker en vanillepasta in de keukenmachine. Voeg er het ei aan toe en klop tot een geheel. Meng bloem, maïzena en een snufje zout in een aparte kom, zeef dit doe lepel per lepel de bloem bij het deeg. Meng tot een homogene massa. Rol het deeg uit en bedek het met huishoudfolie. Laat het deeg voor gebruik 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op…
-
Deze kersttiramisu is een feestelijke twist op het klassieke Italiaanse dessert. Met lagen van sinaasappelsap-geweekte lange vingers, romige mascarpone met sinaasappelrasp en een frisse cranberrycompote, is dit een elegant en smaakvol nagerecht voor de feestdagen.
-
Als je van de traditionele tiramisu houdt, zul je zeker weg zijn van chocolade tiramisu! Deze variant op de bekende Italiaanse favoriet vraagt om warme chocolademelk in plaats van espresso en verschillende lagen van chocolade ganache voor een diepe, rijke chocoladesmaak. Benodigdheden 170 g semi-zoete chocolade, fijngehakt400 ml slagroom6 eierdooiers, op kamertemperatuur200 g kristalsuiker450 g mascarpone¼ tl zout2 tl vanille-extract24-30 lange vingers2 kopjes hete chocolademelk, afgekoeld tot kamertemperatuur Bereiding Maak de chocoladeganacheDoe de gehakte chocolade in een kleine kom. Giet een kopje room in een kleine steelpan en zet de pan op middelhoog vuur. Breng de room aan de kook…
-
Gek op pudding én pompoen? Waarom de 2 niet combineren? Benodigdheden 500 g pompoen in blokjes2 kl geraspte gember750 ml room50 g suiker, lichtbruine1 kl kaneel1 kl gemberpoeder10 eidooiers1 el vanille-extract50 g suiker1 handje speculaas2 el pompoenpittenbloemsuiker Bereiding Het recept ‘Pompoenpudding’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Ondersteboven gebakken. Benodigdheden 400 g pompoen120 ml veenbessen (sap daarvan)120 g gedroogde veenbessen120 g walnoten3 eieren100 g suiker200 g patisseriebloem1 kl bakpoeder2 el honing100 ml druivenpitolie160 g amandelpoeder1 kl kaneelpoeder½ kl nootmuskaat2 kruidnagels1,5 kl zeezout Bereiding Het recept ‘Pompoen-veenbessencake’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Griezelen in de keuken? Maak dan deze halloweentaart.
-
Ideaal om een restje pompoenpuree te verwerken. Voeg eventueel nog extra pecannoten toe aan het pompoenbeslag. Benodigdheden 200 g pompoenpuree120 g boter100 ml melk2 el melk1 el citroensap2 rijpe bananen230 g bloem80 g havermout16 g bakpoeder100 g bruine suiker1 kl kaneelsnuifje zout3 el cacaopoeder Voor de afwerking 4 el pompoenpitten2 el karamel (kant-en-klaar) Bereiding Het recept ‘Pompoen-bananenbrood’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze overheerlijke tiramisu met advocaat is gemaakt zonder rauwe eieren en wordt geserveerd met extra veel witte chocola. Benodigdheden 500 g mascarpone2 dl slagroom16 cantuccini koekjes ongeveer16 bitterkoekjes ongeveer2 dl sterke koffie1 tl vanille extract50 g suiker2 dl advocaat plus extra voor eroverheen50 g witte chocola om te raspen voor serveren Verder nodig 1 schaal van 20 x 25 of serveer in glazen Bereiding Het recept ‘Tiramisu met advocaat en witte chocola’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze heerlijke mini limoen cheesecake maak je makkelijk in een speciaal vormpje. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hier een grote cheesecake van te maken. Benodigdheden Bodem150 g bastognekoeken80 g gesmolten boter Vulling400 g roomkaas naturel200 ml slagroom90 g poedersuikerrasp van 1 limoensap van 1 limoen1 tl vanille extract3 blaadjes gelatine Toppingkerstsprinklesrode besjes Ook handig Bereiding Het recept ‘Mini limoen cheesecake’ is afkomstig van Simone’s Kitchen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Crêpe Suzette, een echte Franse dessertklassieker, zijn dunne flensjes overgoten met een heerlijk appelsien-Grand Marnier sausje. Benodigdheden 2 sinaasappels, geschild en in partjes75 g bloem1 ei150 ml melk2 el Grand Marnier50 g suiker2 klontjes boter Bereiding Het recept ‘Crêpe Suzette’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een heel eenvoudig en snel maar toch o zo feestelijk dessertje: parfait van passievruchten. Je kan het gemakkelijk op voorhand maken en meteen op tafel toveren. Benodigdheden 6 passievruchten1 brikje lichte room1 zakje vanillesuiker2 meringues Bereiding Het recept ‘Parfait van passievruchten’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Maak eens een kerstkrans met meringue. Superorigineel en je tafelgasten zullen ervan smullen! Benodigdheden 3 eiwitten100 g kristalsuiker75 g poedersuiker, + extra om te bestuiven1 kl citroensap250 ml room2 kl vanillesuiker125 g frambozen125 g blauwe bessen125 g rode bessen4 takjes munt, blaadjes geplukt Bereiding Het recept ‘Kerstpavlova’ is afkomstig van 15gram.Klik hier voor het volledige recept.
-
Carrot cake, worteltaart of worteltjestaart: hoe je het ook noemt, hij is om je vingers bij af te likken. Je kan dit recept zowel in taartvorm als in cupcakevorm maken. Benodigdheden Voor een grote cake320 g + 2 el zelfrijzende bloem200 g fijne kristalsuiker100 g lichtbruine suiker320 g wortels (ong. 3) geraspt4 eieren320 ml neutrale olie, bvb lijnzaadolie1 el kaneel1 tl nootmuskaat optioneel Voor de topping160 g roomkaas op kamertemperatuur, bvb Philadelphia100 g boter op kamertemperatuur500 g poedersuiker1 tl vanille-extract, optioneel Bereiding Het recept ‘Wortelcake met roomkaasfrosting’ is afkomstig van Kokerellen.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een krokante bodem met een heerlijke mousse en een prachtig glazuur. Deze taart is niet alleen heel lekker, maar ook heel makkelijk om te maken. Benodigdheden Voor de gianduja 150 g geblancheerde, hele hazelnoten100 g poedersuiker1 mespunt zout of fleur de sel150 g melkchocolade, 40% vaste cacaobestanddelen Voor de bodem 150 g gianduja of hazelnootpasta75 g gepofte rijst of feuilletine Voor de vulling 275 g slagroom250 g melkchocolade, met 40% vaste cacaobestanddelen40 g eidooiers, van circa 2 biologische eieren40 g fijne kristalsuiker75 g melk Voor het glazuur 8 g gelatine225 g slagroom75 g glucosestroop100 g fijne kristalsuiker50 g cacaopoeder Verder…
-
Een cakerol is perfect om te maken voor een hapjestafel, high tea of gewoon voor jezelf! Je kunt hem namelijk helemaal voorbereiden en in de koelkast leggen om op te stijven. Vlak voor het serveren in plakken snijden, die er prachtig uitzien! Benodigdheden 4 eieren, gescheiden in wit en geelsnufje zout120 g suiker4 el heet water120 g bloem Voor de vulling 250 ml slagroom1 zakje Klopfix3 el poedersuiker125 g mascarpone75 g witte chocoladepasta35 g kokosrasp5 Frou Frou-wafeltjes, in stukjes6 Rafaello’s, in kleine stukjes Voor de garnering 40 g geroosterde kokossnippers8 Rafaello’s Verder nodig bakplaat met bakpapiergardetheedoekstaafmixer Bereiding Het recept ‘Rafaello…
-
Dit is de perfecte mix van een Italiaanse cheesecake en een zachte kruimeltaart. Hij bevat bloemige honing en frisse citroen terwijl de polenta en het maanzaad er beet aan geven. Van nature glutenvrij, alleen met honing gezoet en op magische wijze vochtig zonder te zwaar te zijn. Benodigdheden 150 g gezouten roomboter op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten7 el honing250 g ricottageraspte schil en sap van 1 grote biologische citroen4 biologische eieren (M), gesplitst150 g amandelmeel50 g grove polenta1 el maanzaad1 tl bakpoeder½ tl zeezout Voor de honing-citroensiroop 3 el water4 el honingsap van 1 grote citroen1 kleine…
-
Het perfecte basisrecept voor de klassieke New York cheesecake met een romige vulling en krokante bodem van Bastogne. Benodigdheden 175 g Bastogne koeken50 g boter of margarine600 g roomkaas, op kamertemperatuur100 g suiker1 zakje vanillesuiker3 eieren, op kamertemperatuur200 ml crème fraîche, op kamertemperatuur1 el maïzena Verder nodig Bereiding Het recept ‘Klassieke New York cheesecake’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Witte chocolade is zoet en romig, en daardoor in combinatie met iets fris ideaal. Deze witte-choco-custardtaart heeft het allemaal, inclusief een vleugje nootmuskaat voor nog meer smaak. Benodigdheden 75 g boter op kamertemperatuur75 g poedersuiker gezeefd175 g bloem½ tl bakpoeder1½ tl versgeraspte nootmuskaat + extra om te bestrooien1 klein ei losgeroerd vulling10 eidooiers3 el maïzena75 g fijne kristalsuiker600 ml slagroom200 g witte chocolade in stukjes Ook handig Bereiding Het recept ‘Witte chocoladetaart met custard’ is afkomstig van Delicious Magazine.Klik hier voor het volledige recept.
-
Deze kwarktaart met ricotta is niet wat de meeste mensen van een kwarktaart verwachten – er is geen krokante bodem en hij wordt warm uit de oven geserveerd – maar in Italië, waar ze echt heel goed weten hoe ze ricotta moeten behandelen, zijn bijna alle kwarktaarten zoals deze: warme, smeuïge taart. Benodigdheden 300 g blanke hazelnoten35 g bloem160 g chocola 70 % cacaobestanddelen, grofgehakt100 g gemalen amandelen225 g boter op kamertemperatuur, in grove blokjes + extra om in te vetten250 g fijne kristalsuiker6 grote eieren gesplitst in dooiers en witten400 g ricotta2 tl vanille-extract¼ tl zout waterganache100 g pure…
-
Dit heerlijke gebak naar een recept van Janneke Philippi móet je gewoon proberen. Als je er tegenop ziet om zelf deeg te bereiden, kan het gerust ook met een rol kant-en-klaar zanddeeg uit de supermarkt. Benodigdheden voor het deeg125 g bloem75 g boter, op kamertemperatuur75 g suiker10 g vanillesuiker2 el melkmespunt zout voor de citroenmousse2 blaadjes gelatine van elk 1,6 g100 g Griekse yoghurt50 g suiker75 ml citroensap, sap van +/- 2 citroenen150 ml slagroom voor de afwerking125 g aardbeien, in plakjes gesneden2 el gepelde, gehakte pistachesbloemsuiker Bereiding Het recept ‘Aardbeientaart met citroenmousse’ is afkomstig van Janneke Philippi.Klik hier voor het…
-
Bread & butterpudding is zo’n typisch Engels gerecht waar iedereen verzot op is. Ideaal wanneer je nog een brood hebt liggen dat niet helemaal vers meer is: hiermee fleur je hem weer helemaal op! Maak af met een bramen en buttermilk-syrup. Probeer ook eens deze broodpudding met rozijnen. Benodigdheden 1 heel boerenbrood met dikke korst100 g boter, gesmolten125 g bramenrasp van 1 biocitroen1 jonagold, bioappel, ongeschild, in dunne partjes voor de custard250 ml volle melk250 ml slagroom3 eieren4 eierdooiers75 g kristalsuiker voor de buttermilk-syrup150 g boter150 g suiker125 ml karnemelk1 vanillestokje1 tl baking soda Verder nodig hoge pan voor buttermilk-syrup…
-
Deze vogelnestkoekjes maak je met kant-en-klare koekjes. Weinig moeite en toch een wauw-effect! Benodigdheden ronde koekjes, bv. mariakoekjesgroene glazuursuikereitjes, verschillende kleuren Bereiding Het recept ‘Vogelnestkoekjes’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Een prachtige afsluiter voor je paasmenu. Benodigdheden voor het beslag125 ml halfvolle melk60 g boter190 g eieren60 g eidooiers4 g zout300 g kristalsuiker200 g bloeml30 g maïszetmee8 g bakpoeder voor de cranberry-granaatappel-confituur100 g suiker2 granaatappelen, pitten ervan175 g cranberry’s½ citroen, sap ervan voor de botercrème140 g eiwitten280 g kristalsuiker280 g boter op kamertemperatuur, in blokjes voor de garneringsuikereitjeseetbare bloemen (enkele takjes bloesem)takje Bereiding Het recept ‘Paastaart met botercrème’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 100 g zelfrijzend bakmeel100 g suiker100 g boter, op kamertemperatuur2 eieren, op kamertemperatuur2 el melksnuf zout botercrème en toppings150 g boter150 g poedersuiker1 el melk1 el cacao24 kleine paaseitjes, bijvoorbeeld van M&M Verder nodig mixermuffin bakvormmuffin papiertjesspuitzak Bereiding Het recept ‘Paas cupcakes met chocolade eitjes’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Heerlijke gele tompoucen voor Pasen, helemaal zelfgemaakt en met een vulling van room met advocaat. Benodigdheden 8 plakjes bladerdeeg, roomboter125 g poedersuiker1 e advocaatgele kleurstof, optioneelpaaseitjes vulling100 g suiker16 g vanillesuiker4 eidooiers40 g bloem40 g custardpoeder500 ml melk200 ml slagroom1 zakje zakje slagroomversteviger6 el advocaat50 g poedersuiker Verder nodig 2 bakplatenbakpapiermixerspuitzak Bereiding Het recept ‘Paas tompoucen’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Dit is het perfecte toetje voor Pasen en super makkelijk te maken: tiramisu met advocaat in een glaasje, dat wordt smullen met de paasbrunch! Benodigdheden 250 g mascarpone100 ml advocaat250 ml slagroom1 zakje vanillesuiker2 kopjes espresso18 lange vingers2 chocolade eitjes Verder nodig 4 glaasjes Bereiding Het recept ‘Paas tiramisu’ is afkomstig van Leuke Recepten.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden 250 ml room10 g suiker5 g vanillesuiker2 blaadjes gelatine, 3,5 g60 g witte chocolade1 el citroensap2 paaseieren, bruin of zwart1/2 mango1 kl honing Bereiding Het recept ‘Paaseieren met chocolade panna cotta’ is afkomstig van Dishcover.Klik hier voor het volledige recept.
-
Pavlova is een zoet op meringue gebaseerd dessert met een knapperige korst en zacht en licht van binnen. Het is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Benodigdheden 6 eiwitten300 g suiker1 el maïzena1 el azijn Bereiding Het recept ‘Paas pavlova’ is afkomstig van Tasty Shot.Klik hier voor het volledige recept.
-
Benodigdheden ½ citroen75 g eiwit125 g fijne kristalsuiker8 el advocaathandje ongezouten, geroosterde pistachenoten, grofgehakt Verder nodig mixerspuitzak en -mondje Bereiding Het recept ‘Meringues met advocaat en pistache’ is afkomstig van Francesca van Berk.Klik hier voor het volledige recept.