Chocolade

  • Fluweelzacht chocoladeijs

    Als je van chocoladeijs houdt dan zul je van dit recept dat doet denken aan een bevroren mousse. Smullen! Benodigdheden 125 g suiker 5 el cacaopoeder van goede kwaliteit 3 eierdooiers, geklopt 600 ml room, bij voorkeur 40% 50 g pure chocola, fijngeraspt Verder nodig staafmixer Ook handig Bereiding Roer de suiker en cacao door elkaar in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe en meng door elkaar met een mixer. Voeg beetje bij beetje de room toe, ondertussen goed blijven roeren. Laat het mengsel in de koelkast opstijven. Terwijl het roommengsel in de koelkast staat, rasp je de chocola…

    Lees meer
  • Brigadeiros

    Een heerlijk recept voor brigadeiros – de echte Braziliaanse chocoladetruffels. Benodigdheden 400 ml gezoete gecondenseerde melk60 g pure chocolade, fijngehakt2 el ongezoete cacaopoeder1/4 tl zout3 el ongezouten boter1 el vanille extractchocolade hagelslag van goede kwaliteit (of geroosterde pistachenoten, amandelen, kokos of gekleurde hagelslag) Bereiding Doe de gecondenseerde melk, pure chocolade, cacaopoeder en zout in een kleine steelpan. Zet de pan op een matig hoog vuur en breng aan de kook, roer voortdurend met een houten lepel. Zet het vuur wat lager en laat al roerend 10 tot 15 minuten sudderen tot het mengsel dik en glanzend wordt. Als het mengsel…

    Lees meer
  • Chocolade soufflé

    Dit recept voor chocolade soufflé is licht, fluffy en decadent. Het is gewoonweg een hemels dessert! Benodigdheden 3 el melk5 ½ el suiker, plus extra voor de garnering115 g halfzoete chocolade, grof gehakt2 eierdooiers3 eiwittenbloemsuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de melk en 4 eetlepels suiker in een kleine steelpan en roer op een matig laag vuur tot de suiker is opgelost, ongeveer 1 minuut. Voeg de chocolade toe en verwarm 1-2 minuten tot deze gesmolten is. Doe het mengsel in een glazen of roestvrij stalen kom en laat 5 minuten afkoelen. Voeg daarna de eierdooiers toe.…

    Lees meer
  • Vegan chocoladepudding met chiazaden

    Benodigdheden 2 bananen2 el amandel of andere notenboter1 tl vanille-extract2 el agave of naar smaak35 g rozijnen, zonder toegevoegde suiker3 el chiazadenkaneel, naar smaak (ongeveer 1 tl)cacao, naar smaak (ongeveer 20 g) Bereiding Chiazaden nemen tot 9x hun gewicht in vocht op. Doe daarom de chiazaden in een kom en voeg water toe tot de zaadjes ondergedompeld zijn. Hierdoor vormen ze een soort gel. Wanneer de chiazaden na een paar minuten begint te geleren, voeg je de andere ingrediënten toe. Meng tot een gladde massa. Serveer in kommetjes en garneer met kokosvlokken en goji bessen of ander fruit. Het recept…

    Lees meer
  • Moelleux au chocolat

    Een heerlijke warme moelleux met een zalig zoete lopende binnenkant. En daar dan nog een bolletje vers gemaakt vanilleijs bij, dessert heaven for sure! Benodigdheden 100 g boter2 el cacao100 g pure chocolade, 66-70%2 eieren2 eierdooiers100 g suiker100 g bloemboter om in te vetten Bereiding Verwarm de oven op 180°C. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade samen au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel…

    Lees meer
1 2 3