• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact

Cheesecake friandises met frambozen

Friandises zijn kleine zoete hapjes, die je over het algemeen na het diner bij de koffie of thee serveert. Je kunt ze vergelijken met petit-fours. 

Cheesecake friandises met frambozen

Voor het deeg
125 g bloem
90 g boter
90 g lichtbruine basterdsuiker
½ eidooier
1¼ tl bakpoeder
¼ tl zout
½ tl vanille-extract

Voor de cheesecake
200 ml slagroom
60 g witte basterdsuiker
½ citroen, rasp
200 g roomkaas
1 zakje slagroomversteviger

Verder nodig
100 g amandelspijs
¼-½ ei, losgeklopt
boter, om in te vetten
bloem, voor het werkblad
30-40 frambozen
poedersuiker, om te bestuiven

Bereiding

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een tray voor mini-cupcakes goed in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 6 millimeter en steek hier 30-40 rondjes uit ter grootte van de bodem van de vormpjes.

Meng het spijs met zoveel ei tot het goed spuitbaar is en doe dit in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Spuit op ieder deegplakje een klein toefje spijs in het midden. Bak de bodempjes in 14-18 minuten gaar. Plaats direct als de vorm uit de oven komt een met bakpapier beklede (bak)plaat op de vorm. Draai de vorm met plaat en al in één snelle beweging om en zet deze met een klap op het werkblad. Als het goed is zijn alle bodempjes nu los uit de vorm; soms moet je een paar even helpen met een lepel. Laat ze afkoelen op een rooster.

Klop voor de cheesecake topping de slagroom met de suiker stijf op. Voeg de roomkaas, de citroenrasp en de slagroomversteviger toe en klop het mengsel nog enkele minuten door. Doe het cheesecakemengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit op ieder bodempje een toef van het mengsel. Garneer deze met een framboos en bestuif de friandises voor het serveren met poedersuiker.

30-40 cheesecake hapjes
Bron: Rutger Bakt
Foto: Erik Spronk

Koekjesbijbel
Rutger bakt van amandelkrullen tot Zeeuwse speculaas

Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Maar er zijn ook genoeg minder bekende koekjes om te ontdekken.

Bestel ‘m nu

Gepost onder: Bekende chef, Cheesecake, Fruit, Lente/Zomer, Rutger van den Broek Tags: cheesecake, frambozen, friandises

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Lemon curd taartje met meringue van anijshagel
Next Post: Pistache bokkenpootjes »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Tiramisuglaasjes met limoncellocrème
  • Crème karamel met rozemarijn en zeezout
  • Sinaasappel-speculaassoufflé
  • Tiramisu ijstaartjes
  • Passievruchtenparfait
GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 nagerechten.be