Bûches

  • Kerstbuche met mango en passievrucht

    Kerstbuche met mango en passievrucht

    Dit recept voor een kerstbuche met mango en passievrucht is heerlijk, eenvoudig te maken, budgetvriendelijk en ideaal voor de feestdagen! Benodigdheden 4 eieren100 g suikercitroenschil van een halve citroen, geraspt100 g zelfrijzende bloem voor de fruitvulling1 mango4 passievruchten2 el suiker1,5 el citroensap7 g gelatine, blaadjes voor de afwerking200 ml room1 el vanillesuiker100 g witte chocoladeschilferspoedersuiker Bereiding Het recept ‘Kerstbuche met mango en passievrucht’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Chocoladestronk ‘zwarte woud’

    Sluit je kerstdiner af in stijl met deze chocolade kerstbuche. Benodigdheden 2 el cacaopoeder6 el kirsch250 g kersenconfituur250 ml room2 el poedersuiker4 el kersen, gekonfijt1 el chocoladekrul Bereiding Het recept ‘Chocoladestronk’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Buche met frambozen en pistachenoten

    Benodigdheden 4 eieren1 tl vanillesuiker125 g suiker125 g bloem250 g mascarpone50 g poedersuiker + 1 el extra250 g frambozen50 g ongezouten pistachenoten Bereiding Splits de eieren en klop de eidooiers met de fijne suiker stevig op tot het mengsel bleek en schuimig wordt. Zeef de bloem boven het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogeen deeg verkrijgt. Leg een vel bakpapier in een bakblik en verdeel er het deeg over. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C, of tot…

    Lees meer