Biscoff Macarons

Kathy
Biscoff Macarons

Deze Biscoff Macarons combineren de zachte, krokante textuur van Franse macarons met de rijke, karamelachtige smaak van speculoospasta. Perfect voor een zoete traktatie die indruk maakt!

Benodigdheden

Voor de macaronschelpen

110 g amandelmeel
200 g poedersuiker
3 eiwitten, kamertemperatuur
50 g kristalsuiker

Voor de vulling

100 g Biscoff speculoospasta
50 g roomkaas, kamertemperatuur
1 el poedersuiker

Bereiding

Zeef het amandelmeel en de poedersuiker samen in een kom zodat het mengsel fijn en klontvrij is.

Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zachte pieken. Voeg langzaam de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot je stijve, glanzende pieken hebt.

Spatel het amandel-poedersuikermengsel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Doe dit in delen en meng tot het beslag egaal en glanzend is, maar niet te vloeibaar.

Vul een spuitzak met het beslag en spuit kleine rondjes (ongeveer 3 cm diameter) op een bakplaat met bakpapier. Tik de bakplaat een paar keer om luchtbellen te verwijderen.

Laat de macarons 30 tot 60 minuten op kamertemperatuur staan totdat ze een dunne, matte huid vormen en niet meer plakken als je ze aanraakt.

Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de macarons 15-18 minuten. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt.

Meng de Biscoff cookie butter met de roomkaas en poedersuiker tot een gladde, romige vulling.

Spuit of smeer een beetje van de vulling op de platte kant van een macaron en druk er een andere macaron voorzichtig op om een sandwich te maken.

Bewaar de macarons minimaal 24 uur in de koelkast voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Wijntip

Serveer deze zoete traktatie met een glas dessertwijn, zoals een Sauternes of een lichtzoete Moscato d’Asti. De fruitige en honingachtige tonen passen perfect bij de karamelachtige smaak van de speculoospasta.

Het recept ‘Biscoff Macarons‘ is afkomstig van The White Whisk.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige Post Volgende Post