• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
nagerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Bakboeken
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Pinterest

Ananasbeignets

Ananasbeignets

Benodigdheden

200 g panko of paneermeel
1 ananas, kan ook uit blik
150 g bloem
1 el suiker
2 tl maïzena
140 ml melk
1 ei
1 tl bakpoeder
snuifje saffraanpoeder
zout
frituurolie

Bereiding

Doe de schil van de ananas en snij in schijfjes. Verwijder de harde kern. 

Bereid het beslag: meng de bloem, suiker, maïzena, bakpoeder, ei, melk, saffraan en zout in een ondiepe schaal en klop met een vork tot een dik maar lopend beslag (zoals voor pannenkoeken). 

Giet de panko in een ondiepe schaal. 

Giet genoeg olie in een pan of wok en warm op op een matig vuur. 

Dep de ananasringen zo droog mogelijk. Leg elke ring eerst in het beslag, draai om en klop af als je het er uit haalt. Leg de ananasschijven vervolgens in de panko. 

Bak onmiddellijk in de olie goudbruin aan beide kanten. 

Laat uitlekken op keukenpapier. 

Bak eerst alle ananasringen op en serveer vervolgens met kokosijs. 

4 personen
Bron: Njam

Gepost onder: Fruit Tags: ananas, beignets

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt en deel jouw foto op Instagram met #nagerechtenbe.
Previous Post: « Kruimelvlaai
Next Post: Ananasbeignets »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Apple crumble pancakes
  • Gezonde brownie pancakes
  • Dadelnotentaartjes met cashewroom en mango
  • Gezonde appel-kaneelwafels
  • Vogelnestkoekjes

ZOEK RECEPT

GezondheidGezondheid

Copyright © 2023 · Nagerechten.be