De smaak van deze aardbeiensorbet is op en top zomer, wie wordt daar niet gelukkig van? Dit aardbeienijs wordt gemaakt van heel veel verse aardbeien met daarbij wat suikersiroop.

Benodigdheden
Voor de suikersiroop
200 ml water
80 g suiker
30 g dextrose (druivensuiker)
Verder nodig
500 g aardbeien, schoongemaakt
½ citroen, sap
Bereiding
Doe het water, de suiker en dextrose in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat de suikersiroop zo’n 3 minuten doorkoken en laat het vervolgens helemaal afkoelen.
Doe de suikersiroop samen met de aardbeien en het citroensap in een blender en pureer alles tot een egale massa. Laat het mengsel een nacht rijpen in de koelkast en draai het de volgende dag in een ijsmachine tot sorbetijs. Maak de aardbeiensorbet niet te lang van te voren. Als je het sorbetijs te lang in de vriezer bewaard kunnen er ijskristallen ontstaan die het ijs minder lekker maken.
Tip
Je kunt 1 eiwit toevoegen aan de ijsmix, dat zorgt voor een betere binding en maakt het ijs nog luchtiger en makkelijker schepbaar.
Om te zorgen dat de aardbeien sorbet niet te hard wordt kan je dextrose toegevoegen aan de suikersiroop, dat heeft een smeltpuntverlagende werking.
Bron: Rutger Bakt
Foto: Erik Sponk
Geef een reactie